23948sdkhjf

MiR går ind i USA

Den fynske robotproducent har rekrutteret en tidligere Universal Robots-profil til at stå i spidsen for den amerikanske satsning.
Vækst er ikke bare fine ord i en forretningsstrategi hos MiR. Det er realiteterne i hverdagen på den fynske arbejdsplads, som hver måned ansætter flere medarbejdere. Nu også i New York, hvor den erfarne profil fra den internationale robotindustri, Ed Mullen, netop er blevet håndplukket til at stå i spidsen for MiR’s storstilede satsning på det nordamerikanske marked.

Der er tale om en kapacitet, som tidligere har stået i spidsen for en overordentlig vellykket entre på dette ellers svære marked for en anden dansk robotvirksomhed, nemlig Universal Robots. Sammenlagt har Ed Mullen 28 års erfaring fra nøglepositioner hos en række virksomheder i robotindustrien, senest som vice president, Sales & Marketing i Simplimatic Automation, USA.

- Danmark er i løbet af de forløbne fem år blevet verdenskendt som et vækstcentrum for unik robotteknologi-udvikling. Nu er MiR100-robotterne i fuld gang med at revolutionere den måde, man i industrien tilrettelægger og optimerer sin produktion på. Det er et privilegium at blive en del af denne globalt førende virksomhed, siger vice president Sales i MiR North America, Ed Mullen.

MiR’s CEO er glad for, at det er lykkedes at tiltrække en profil som Ed Mullen til den danske vækstkomet.

- Han har demonstreret så opsigtsvækkende salgsresultater ved en lignende lancering af dansk teknologi i Nordamerika. Vi kan bygge videre på hans og vores erfaringer og vores fælles netværk. Det giver os således en flyvende start på det amerikanske marked at have Ed Mullen ved roret i den region, siger Thomas Visti og giver ordet til Ed Mullen:

- I løbet af min karriere har jeg haft lejlighed til at se tusindvis af fremstillingsprocesser, og for enhver producent handler det hele tiden om at blive mere effektiv. Man er kommet langt med investeringer i automationsløsninger og robotter, med hvad angår mobilitet har man manglet en løsning som MiR’s mobile MiR100-robot. Den kan optimere flowet mange steder i den industri og dermed styrke den amerikanske industris konkurrenceevne på det globale marked, vurderer han.

For MiR er Nordamerika et strategisk vigtigt marked med et kæmpe potentiale for mobile robotter. Ifølge International Federation of Robotics vil salget af mobile robotter i perioden 2015-2018 vokse til et samlet salg på 14.500 enheder svarende til en omsætning i den treårige periode på godt 20 mia. kr. Den bølge er MiR helt klar til at surfe forrest på.

- Timingen er helt rigtig for vores entré på det amerikanske marked. I USA er der allerede et par producenter af mobile robotter og dermed større kendskab til denne type robotter. Desuden er det min erfaring, at de amerikanske kunder lægger større vægt på netop den brugervenlighed, der gennemsyrer vores produkter, siger Thomas Visti.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.234