23948sdkhjf

Robot på kantpressen giver gevinst

Amada mener, at det kan betale sig at bruge robot på kantpressen, selv når det gælder de små serier.
Der er store gevinster ved at sætte en robot til at fodre kantpressen med emner. Og det gælder faktisk, selv om man har serier på ned til 50 styk.

Amada i Danmark har lige solgt sådan et system med en kantpresse Atro 100NT, hjælperobot og håndteringsrobot. Virksomheden oplever en voksende interesse for det set-up.

- En almindelig kantepresse arbejder ofte kun 20 procent af dagen, fordi operatøren bruger tid på at skifte værktøj, og på at skaffe emner. Med vores system kan man køre med serier ned til omkring 50 styk og få en god investering ud af det, siger John Thura, ingeniør og sælger hos Amada.

Han fornemmer, at mange danske metalvirksomheder slet ikke er opmærksomme på de muligheder, der er i at koble en robot på kantpressen. Interessen har været betydeligt større i udlandet.

Nogle virksomheder vælger at sætte en hjælperobot til en eksisterende kantpresse, men det kan koste meget tid at integrere de to ting. Amada tilbyder en robot, som i forvejen passer til kantpressen.

-Vi kan levere et helt færdigt system. Jeg har selv arbejdet med at integrere robotter i eksisterende systemer i en produktionsvirksomhed, og det er bestemt ikke altid let, siger han.

Men hvorfor har det været så lidt brugt at have robotter på kantpresser i Danmark?

Amadas tekniske chef Michael Laursen har en forklaring.

- Der har for år tilbage været stor interesse i robotter til kantpresser, men så flyttede meget af den store produktion ud af Danmark, og så var det ikke længere så interessant. Vi har set, at dem, der bruger robotter til kantpresser, typisk er virksomheder med produktion i store styktal. Men i dag er vores maskiner blevet meget bedre til omstilling, så det kan lade sig gøre med meget små styktal, siger Michael Laursen.

Han tilføjer, at det første skridt til at automatisere kantpresser selvfølgelig er automatisk skift af værktøjer. Det kan alene spare meget tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126