23948sdkhjf

AutomationsBoost til fire virksomheder

Fire innovationsprojekter er udvalgt til at modtage støtte til udvikling af automatiseringsløsninger.
I december 2015 indstillede Syddansk Vækstforum projektet AutomationsBoost til at modtage støtte for 25 mio. kr. AutomationsBoost er et samarbejde mellem bl.a. Innovationsnetværket RoboCluster og Væksthus Syddanmark. Formålet med projektet er, at små og mellemstore virksomheder kan blive klogere på - og investere i automatisering og robotter.

Nu er første ansøgningsrunde gennemført, og fire virksomheder er udvalgt til at deltage i AutomationsBoost. Det drejer sig blandt andet om EasyRobotics i Sønderborg og CorePath Robotics i Odense. De vil nu indgå i et innovationssamarbejde med forskellige videninstitutioner og andre små og mellemstore virksomheder som fx Cabinplant i Haarby, der skal teste automatiseringsløsninger. Samarbejdet skal munde ud i, at virksomhederne får udviklet en automatiseringsløsning, som også kan overføres og sælges til andre virksomheder.

- De projekter, vi i bevillingsudvalget har valgt at støtte, har alle et stort potentiale for at løfte robotmarkedet i Danmark. Det er vi i RoboCluster glade for, fordi det bidrager til at nå vores vision om at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ brug af robotteknologi og automation, siger Cluster Manager i RoboCluster, Bjarke Falk Nielsen, om de udvalgte innovationsprojekter siger.

Interesserede kan snart søge igen
Med udvælgelsen af de fire innovationsprojekter er første ansøgningsrunde nu afsluttet. Det bliver dog ikke den sidste, for der er fortsat et stort potentiale i at automatisere små og mellemstore virksomheder.

Næste ansøgningsrunde løber frem til 17. maj, og flere små og mellemstore virksomheder kan deltage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.379