23948sdkhjf

Nyt amerikansk vindkoncept på vej til Danmark

Når Energipark Korsør bliver en realitet, får halmværk og brintfabrik selskab af et nyt amerikansk vindturbinekoncept. Se en video af konceptet her.
SK Forsyning og virksomheden Energy Universe Europe (EUE) har planer om at etablere en energipark for millioner i Korsør. Parken baseres på et halmværk til 100 mio. kr. og en brintfabrik til 60 mio. kr.

Derudover opstilledes en vindturbine fra amerikanske SheerWind. Turbinen og vindkonceptet Invelox fra SheerWind skiller sig en anelse ud fra andre møllekoncepter.

- Som det fremgår af de tekniske data, vil modellen i Energipark Korsør bestå af et 360 grader vindindtag, der i dette tilfælde ”høster” vinden i cirka 50 meters højde. Vinden accelererer ved venturi-effekten. I bunden af enheden er der placeret tre generatorer, som vinden sendes igennem. Herefter vender vinden tilbage til normal hastighed via tragt-formede difuser, forklarer CEO David Drachmann-Sunne fra EUE, som har trukket i trådene og fået konceptet til Danmark.

- Vi har arbejdet i næsten to år på at bane vejen for et dansk samarbejde med denne epokegørende vindteknologi. Målet er at tilvejebringe en dansk licens til en egnet virksomhed. Dog ønsker SheerWind selv at producere, levere og opstille denne første model på det danske marked, oplyser CEO David Drachmann-Sunne.

Vindturbinen i Energipark Korsør bliver på 2 MW og skal levere strøm direkte til elektrolyseenheden på brintfabrikken i parken.

David Drachmann-Sunne understreger, at der i Energipark Korsør kun er kalkuleret med opstilling af én vindturbine fra SheerWind, men at det højst sandsynligt ikke bliver den sidste på dansk grund.

- Der er da ingen tvivl om, at vi her er vidne til en endog meget spændende udvikling på vindområdet. Viser teknologien sig at indfri forventningerne, hvilket alt tyder på for øjeblikket, skaber det helt unikke og nye muligheder til helt anderledes priser, end det i dag er muligt.

At EUE og folkene bag Energipark Korsør har valgt netop dette nye koncept, og ikke bare et af de mere gængse vind-koncepter på markedet, skyldes blandt andet, at man i energiparken ønsker at motivere og introducere nye kombinationer af eksisterende og nye teknologier, men også at man ønsker at undgå lavfrekvent støj og flickering via udvendige dele.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.409