23948sdkhjf

Dantherm vil sælge alt

Inden udgangen af 2016 forventer det kriseramte selskab at afhænde alle resterende aktiver. Alternativet er en konkurs.
Efter Dantherm i januar 2016 solgte hovedparten af driftsaktiviteterne, er det nu besluttet at afvikle de resterende aktiviteter via frasalg.

- Som følge af ovenstående anses Dantherm ikke længere som en going concern, men i stedet som en enhed under afvikling. De finansielle kreditorer har afgivet en hensigtserklæring om under visse forudsætninger at ville medvirke til en solvent afvikling. Der er dog ikke hermed sikkerhed herfor, skriver Dantherm i en fondsbørsmeddelelse.

- Såfremt det ikke viser sig muligt at gennemføre en solvent afvikling vil selskabet ultimativt gå konkurs, fortsætter meddelelsen.

Dantherm kom gennem 2015 med en omsætning på 432 millioner kroner mod 441 millioner kroner i 2014. Årets resultat efter skat blev et underskud på 109 millioner kroner mod et underskud på 29 millioner kroner i 2014.

Frasalg på bankernes nåde
Dantherm indgik i januar 2016 aftale om salg af forretningssegmentet HVAC og EMEA-delen af Telecom til kapitalfonden Procuritas Capital Investors V. Salget omfatter datterselskaber i Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Polen og Tyskland.

Salgsprisen for forretningssegmentet HVAC og Telecom EMEA er på gældsfri basis 164 millioner kroner.

Dantherm forventer, at bankerne vil stille de nødvendige kreditfaciliteter til rådighed for at kunne gennemføre de planlagte frasalg af de tilbageværende Telecom-selskaber samt aktierne i Dantherm Power A/S. Kreditinstitutterne har givet tilsagn om en fortsat finansiering af selskabets aktiviteter frem til udgangen af 2. kvartal 2016.

Det forventes, at samtlige aktiver er afhændet inden udgangen af 2016.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093