23948sdkhjf

Prins Joachim indviede Martec

Gæster fra hele landet strømmede fredag til Martec for at deltage i fejringen af det moderniserede uddannelsescenter.
Prins Joachim stod for den formelle indvielse i Frederikshavn i selskab med den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, bestyrelsesformand i Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og bestyrelsesmedlem Johan Uggla.

Ved indvielsesceremonien afslørende prinsen både den originale og en ny grundsten samt en takkeplade til Den A. P. Møllerske Støttefond, som har bevilliget 10 mio. kr. til projektet. Pia Ankerstjerne, direktør på Martec, var glad for at se den store opbakning til arrangementet:

- Vi er meget taknemmelige for, at hans kongelige højhed Prins Joachim havde mulighed for at markere denne helt specielle dag. Det er skønt at opleve den store interesse for vores skole og det store engagement både i regionen, men også fra branchen som helhed. Vores mission er jo netop, at levere de kompetencer, som branchen har behov for. Der skal også lyde en tak til uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs for at bidrage til denne store dag for Martec. Projektet er blevet realiseret med en meget høj standard, som kun kunne lade sig gøre som følge af den gavmilde donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond. Derfor skal der også lyde en stor tak til formanden for fonden, fru Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og medlem af bestyrelsen, Johan Uggla, for både donationen og for deres deltagelse i dag.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs udtaler:

- Jeg er glad for at have markeret åbningen af Martec’s nye uddannelsescenter, for netop uddannelsesinstitutioner som Martec er afgørende for, at vi kan fortsætte med at skabe vækst og nye arbejdspladser i det maritime Danmark. Danmark er og har altid været en søfartsnation, og det er vigtigt, at vi sørger for gode uddannelsesforhold til den maritime sektor. Ikke mindst glæder det mig, at de nye faciliteter også kan bidrage til, at de studerende bruger mere tid på gruppe- og projektarbejde på Martec. Det giver gode nyuddannede, der kan bringe viden og arbejdsomhed til fremtidens erhvervsliv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11