23948sdkhjf

Lego skovler penge ind

Helt som forventet slog 2015 alle tidligere regnskabs-rekorder hos den danske legetøjsproducent.
Lego omsatte i 2015 for 35,8 mia. kr., hvilket var 25 procent mere end året før. Driftsresultat steg med 26 procent til 12,2 mia. kr., og nettoresultatet med 31 procent til 9,2 mia. kr.

John Goodwin, executive vice president & chief financial officer, kommenterer de finansielle resultater:

- Vi har opnået en betydelig vækst i salget hvert år i ti år nu, og det er særdeles tilfredsstillende, at vi kan levere endnu et år med en tocifret vækst i salget. Jeg er glad for, at vi har opnået denne vækst, der er drevet af innovation og global ekspansion samtidig med, at vi har bevaret vores fokus på produktkvalitet og sikkerhed. Desuden har vi bestræbt os på at balancere vores kortsigtede vækst med vores langsigtede kompetenceudvikling, idet investeringer i produktions- og organisationskapacitet er fortsat i 2015 og vil fortsætte i den kommende periode.

Alle Legos markedsregioner opnåede en tocifret vækst i salget i 2015, mens det traditionelle legetøjsmarked i de fleste lande voksede med etcifrede tal.

- De fleste store Lego-markeder opnåede en vækst i salget i 2015. På vores største marked, USA, havde vi tocifret vækst i salget, hvilket også var tilfældet for andre vigtige markeder, herunder Storbritannien, Frankrig, Brasilien, Kina og Japan, siger Loren I. Shuster, executive vice president & chief commercial officer.

I 2015 fortsatte Lego med at foretage betydelige investeringer i produktion og udvikling.

- En af de mest markante udmeldinger i 2015 var vores beslutning om at investere 1 mia. danske kr. i at finde mere bæredygtige, alternative plastmaterialer til de nuværende oliebaserede materialer, vi i dag bruger til at lave Lego-klodser. Udmeldingen i juni var et vigtigt skridt på vejen mod at nå vores mål for 2030 om bæredygtige materialer, og den fulgte vores allerede store indsats for at genbruge affald, øge energieffektiviteten, reducere emballagestørrelsen og ikke mindst vores investering i en havmøllepark til produktion af vedvarende energi, siger John Goodwin.

Lego beskæftigede ved udgangen af 2015 17.294 medarbejdere mod 14.762 ved udgangen af 2014.
Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44