23948sdkhjf

Stor ordre til Vorning Maskinfabrik

Den midtjyske virksomhed, der ligger i Ørum mellem Randers og Viborg, har igen modtaget en betydelig ordre på et større robotanlæg.
Vorning blev i 2015 valgt til leverandør af et robotanlæg til automatisk plukning og palletering af kasser med frugt og grønt. Anlægget hos Coop Brøndby er nu implementeret succesfuldt, og et lignende anlæg skal i løbet af 2016 installeres hos Coop i Hasselager ved Århus.

- Den længere tids samarbejde med Vorning om etableringen af det nye store robotanlæg i vores distribution har vist, at vi har en god dialog, løbende optimerer på driften og i det hele taget har samme opfattelse af tingene. Det gode resultat i Brøndby gør, at vi igen vælger Vorning som leverandør, når vi skal have opbygget et tilsvarende anlæg i vores afdeling i Hasselager, siger distributionschef hos Coop, René Thomasen.

Ordren er af stor betydning for Vorning, som dermed er sikret arbejde i en pæn del af 2016.

- Det er et godt projekt med en tidsramme på cirka 3/4 år, som passer perfekt for Vorning, da vi også har mange andre ordrer kørende. Vi har tidligere leveret anlæg til Coop - altid med et godt samarbejde og ikke mindst resultat. Det passer godt i vores strategi at have nogle projekter i den størrelse hvert år, da vi sideløbende har mange andre projekter og serviceopgaver, siger direktør Kent Christensen, Vorning Maskinfabrik.

Anlægget i Hasselager skal efter planen afleveres til kunden i uge 33, og der bliver derfor nok at se til for Vornings konstruktører.

- Vi kommer til at håndtere 40 forskellige produkttyper af frugt og grønt i plastickasser og tre forskellige typer af banankasser, forklarer Morten Jakobsen, der er afdelingsleder for konstruktion hos Vorning Maskinfabrik.

- Gennemsnitstiden per pluk fra nul til seks kasser er 13,5 sekunder, alt efter hvor høje kasserne er, og hvor mange vi skal have med, og for banankasserne kan vi håndtere 250 i timen, tilføjer han.

Anlægget er udstyret med i alt syv Yaskawa-robotter.

- Robotterne køber vi som færdige, og så tilkøber vi noget programmering. Selve værktøjerne fremstiller vi selv, og de er specialfremstillet til denne ordre, siger Morten Jakobsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093