23948sdkhjf

Slibning og polering skal over på robotten

Ved hjælp af skanner og software vil CP Robotics gøre det let at skabe robotprogrammer til slibning og polering.
Normalt er der mange skridt, fra man har en 3D-model af et emne, til man får et robotprogram, som kan udføre en slibning eller polering. Men det vil CP Robotics i Odense gøre noget ved.

Normalt skal emnet gennem CAM-bearbejdning, der skal genereres toolbaner, og så skal det oversættes til et robotprogram. Desuden skal man have udviklet fikstur og have kalibreret det.

CP Robotics vil blot 3D-scanne emnet og derefter skabe robotprogrammet.

- Man spænder bare emnet op, og så scanner man det. Der er ikke brug for kalibrering. Vi gør det muligt at bruge en Universal Robots-arm til processer som slibning, polering og plasmaskæring, siger Jimmy Alison Jørgensen, der er iværksætteren bag CP Robotics.

- Vi klipper en masse skridt ud af processen, som egentlig bare er fordyrende.

CP Robotics baserer sig på et patent på en algoritme, som er udviklet for flere år siden på Syddansk Universitet. Patentet er frikøbt af CP Robotics.

Virksomheden er vokset ud af Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet, hvor Jimmy Alison Jørgensen er uddannet, og hvor han har taget en ph.d.

CP Robotics gør brug af små, præcise scannere, som er kommet meget ned i pris over de sidste år.

- Kvaliteten af de små scannere er nu så god, at man kan bruge dem til den slags opgaver. Vores software håndterer at lægge punkter ud på en overflade og lave det om til robotbaner. Det betyder, at operatøren bare kan koncentrere sig om at bruge robotten som et værktøj til at få lavet en proces, siger Jimmy Alison Jørgensen.

CP Robotics har talt med et par virksomheder om pilotprojekter for at afprøve teknologien.

Jimmy Alison Jørgensen håber, at CP Robotics kan få lov at få adgang til Universal Robots’ betjeningspanel, sådan at CP’s program bliver integreret i brugeroplevelsen.

Bag CP Robotics står SDU Science Ventures og Syddansk Teknologisk Innovation. Begge parter sidder i virksomhedens bestyrelse. I bestyrelsen sidder også Finn Tang Thomsen, som er veteran inden for robotudvikling. Han var tidligere faglig leder for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406