23948sdkhjf

Nu vil Linimatic udnytte hele kapaciteten

Den sjællandske producent af trykstøbte zink-emner har fået vendt røde tal til sorte.
2014 blev lidt af et oprydningsår hos Linimatic, og resultaterne af det kan ses i 2015. Virksomhedens bruttofortjeneste steg med 1,2 mio. kr. til 10,3 mio. kr., og det beskedne underskud før skat på 4.987 kr. blev forvandlet til et plus på 0,2 mio. kr.

- Det er gået tilfredsstillende. Vi har lavet en ordentlig oprydning året før og har fået vendt udviklingen, konkluderer direktør Jacob Himmelstrup.

De seneste år er blevet brugt til at investere i fabrikken i Helsinge, så den blandt andet er blevet mere automatiseret.

- Vi kører i dag med kvarte operatører på maskinerne i stedet for en hel operatør på hver maskine. I år kommer vi også til at investere i maskiner – ikke så meget i støberimaskiner, men i den efterfølgende bearbejdning som for eksempel gevindskæring, hvor vi skal have nogle flere robotter. Vi er en ordreproducerende virksomhed, så der er fokus på at lave mindre automatiseringsprojekter, der har hurtig tilbagebetalingstid, forklarer Jacob Himmelstrup.

De mange investeringer giver da også resultater hos Linimatic, og Jacob Himmelstrup melder om en god start på 2016.

- Vi har de sidste to-tre måneder hevet noget hjem, der ellers var planlagt til Kina, simpelthen ved at være skarpere på prisen og automatisere os til det. For eksempel har vi haft en designer, der rejste rundt til tre konkurrenter i Kina og alligevel valgte os, siger han.

- Så vi er både optimistiske og ambitiøse. Vi skal have noget mere opsætning i kassen og vil gerne øge toplinjen – vi skal kort have noget lys på fabrikken om natten. Det har vi kun lige nu, når kunderne kommer med noget, der haster, men vi har en ambition om at få fyldt kapaciteten ordentlig ud, forklarer Jacob Himmelstrup.

I 2016 forventer han derfor et resultat, der er væsentligt bedre end 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078