23948sdkhjf

René følger i fars fodspor

Gråsten Maskinservice gennemfører generationsskifte. Fra garagevirksomhed til internationalt anerkendt producent af specialmaskiner på 24 år.
For 24 år siden etablerede maskinbygger Eskild Abramsen Gråsten Maskinservice, og som i mange fortællinger om succesrige iværksættere skete det i familiens garage. Siden er udviklingen gået hurtigt, og i dag leverer Gråsten Maskinservice specialudviklede maskiner til kunder i hele Europa, Asien og det amerikanske kontinent. Nu overtager den 33-årige søn, René Abramsen, familievirksomheden.

Overtagelsen sker efter et flerårigt generationsskifteforløb, hvor René har været i ”mesterlære”, så han er klar til at sætte sig i spidsen for selskabet, der beskæftiger 15 medarbejdere. Udover at fremstille specialmaskiner til industrien, arbejder den med dreje- og fræseopgaver i stål, aluminium, rustfri og værktøjsstål samt plast. Dertil kommer planslibning i petition og anvendelsen af avancerede CAD/CAM-systemer.

Eskild Abramsen udviklede oprindeligt træbearbejdningsmaskiner til den danske møbelindustri og fulgte med i takt med, at produktionen blev flyttet til østeuropæiske lande som Polen, Tjekkiet og det baltiske område.

Senere var det løsninger til container- og vindmølleindustrien, der boomede, og i dag er forretningsområdet udvidet til også at omfatte eksempelvis skoproducenter samt løsning af traditionelle underleverandøropgaver. Virksomheden har maskiner kørende i blandt andet USA, Kina, Rusland, Vietnam, Thailand og store dele af Europa.

- Det har været en lang og krævende rejse at nå hertil, hvor vi er i dag. Vi bliver hele tiden udfordret i de lande, vi leverer til. Kunderne og de produkter du leverer, skal være 120 procent i fokus. Formår dansk industri det og hele tiden anvende nyeste teknologi, kan vi bevare arbejdspladserne herhjemme og gøre det uinteressant at outsource opgaver til udlandet, siger Eskild Abramsen.

René er uddannet maskinarbejder i familievirksomheden, og har i flere år været en del af ledelsen. Den nye ejer er gift med Malene Lund Abramsen, og parret, der bor i Bovrup mellem Aabenraa og Sønderborg, har tre børn.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109