23948sdkhjf

Maskinfabrik investerer 50 millioner i to nye maskiner

Underleverandøren Nordmark Maskinfabrik i Sæby opfører fabrikshal, hvor der skal produceres de allerstørste vindmøllekomponenter.
Entreprenøren er ved at lægge sidste hånd på den nye 2.000 kvadratmeter store fabrikshal hos Nordmark Maskinfabrik i Sæby. I slutningen af januar står den 15 meter høje hal færdigopført, og så rykker maskinerne ind.

I produktionshallen skal der produceres hovedkomponenter til vindmøller på op til 80 ton.

- Vi får to store fræsere ind, som er til hovedkomponenter. Det gør, at vi kan lave de store opgaver, som eksempelvis Vestas, Siemens og Adwen efterspørger. I runde tal er investeringen på 50 millioner, og hallen er operationel i marts, fortæller administrerende direktør Morten Mørk.

Stor del af kapaciteten solgt
Investeringen sker, fordi Nordmark Maskinfabrik vil være på forkant med udvikling og investere i de nyeste teknologier.

- Vi ser, at komponenterne bliver endnu større, og hvis vi skal kunne supportere markedet, så er vi nødt til at have større faciliteter og større maskiner. Den tankegang er grundlæggende for virksomheden og et princip, som er fulgt hele vejen igennem, siger direktøren.

Byggeriet startede i sommerferien. På dette tidspunkt vurderede virksomhedens ledelse, at aktiviteten var tilbage på vindmøllemarkedet, efter man oplevede et dyk i starten af 2015.

- En stor del af kapaciteten er allerede solgt, fortæller Morten Mørk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.379