23948sdkhjf

Vestas køber op

Vindmølleproducenten har købt den amerikanske uafhængige serviceudbyder UpWind Solutions.
Vestas har mandag købt UpWind Solutions, Inc. med hovedkontor i San Diego, Californien og 310 medarbejdere. UpWind Solutions leverer service på vindmøller i ni amerikanske stater med en samlet kapacitet på mere end 3 GW. Derudover leverer UpWind Solutions også reservedele til de fleste væsentlige vindmølleteknologier, udfører vingeinspektioner og udbyder forskellige ydelsesopgraderinger.

- Købet fremmer vores strategi om lønsom vækst og bidrager til, at Vestas kan udnytte det fulde potentiale i serviceforretningen. Vi udvider vores kompetencer og øger størrelsen af vores tilgængelige marked inden for alle væsentlige vindmølleteknologier. Kort fortalt så er købet et godt strategisk match, siger group senior vice president, Christian Venderby, Vestas Global Service.

- Nordamerika er et vigtigt marked for Vestas, og dette køb vil bidrage til, at Vestas kan blive kundernes foretrukne servicepartner for porteføljer af vindmøller. Vi er glade for at byde UpWind Solutions og dets 310 medarbejdere velkomne som en del af Vestas’ organisation, siger Chris Brown, president for Vestas Sales and Service Division i USA og Canada.

Vestas udfører service på mere end 50 GW på verdensplan, og sammen vil Vestas og UpWind Solutions levere service på cirka 17 GW Vestas og ikke-Vestas vindmøller i USA og Canada med ambitioner om yderligere vækst.

- Vestas står for højkvalitetsteknologi og -service og deler UpWind Solutions’ passion for kvalitet. Vi er begejstrede for at blive del af den globale vindindustrileder og ser frem til, at vi sammen kan sikre, at vores samlede kundebase får den bedst mulige drifts- og vedligeholdelsesservice af deres portefølje, siger CEO Peter Wells, UpWind Solutions.

Købsprisen for UpWind Solutions på gældsfri basis er 60 mio. dollars (cirka 414 mio. kr.). UpWind Solutions forventer, som selvstændig koncern før synergier, i 2015 en koncernomsætning på 55 mio. dollars (cirka 380 mio. kr.) og et EBITDA på 3,4 mio. dollars (23,5 mio. kr.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267