23948sdkhjf

Danish Aerotech indgår ny kampfly-aftale

Vedligeholdelsesopgaver på Danmarks nye kampfly kan ende hos Danish Aerotech, hvis Boeing bliver valgt som leverandør.
Danish Aerotech og General Electric Company (GE) har netop underskrevet et Memorandum og Understanding (MoU).

GE leverer F414-GE-400 motorer til Boeings F/A-18 Super Hornet, så bliver det Danmarks næste kampfly, ligger der mere arbejde og venter på Danish Aerotech.

Med aftalen vil GE undersøge forskellige forretningsmuligheder med Danish Aerotech, blandt andet indenfor vedligeholdelse af fly, som det hedder i pressemeddelelsen om forhåndsaftalen. Og administrerende direktør i Danish Aerotech, Jan Jørgensen, bekræfter, at det først og fremmest drejer sig om vedligeholdelse af de ting på flyene, der kan gøres ”in country”.

- Det afhænger af, hvad kunden vælger selv at gøre og ikke at gøre, siger Jan Jørgensen og forklarer, at hvis Super Hornet bliver Danmarks nye kampfly, kan det betyde, at Danish Aerotech bliver et bindeled mellem GE og det danske forsvar, samt at det danske firma skal stå for vedligeholdelse, hvor partner finder, at det vil være relevant.

Bliver klogere på flere områder
Aftalen vil med Jan Jørgensens ord betyde technology transfer, hvor Danish Aerotechs folk så vil få uddannelse hos GE i det, firmaet i givet fald skal lave for dem

- Det bibringer os også nogle skills, som vi så vil kunne bruge i andre sammenhænge, siger Jan Jørgensen.

Og i det hele taget ser han god fornuft i den nye aftale med GE.

Har hele tiden haft blikket på vedligeholdelse
I forvejen har Danish Aerotech en aftale med Boeing omkring Super Hornet, ligesom Beoing har været kunde hos det danske firma i 10-15 år.

Så ligegyldigt hvilken af de tre kampfly-kandidater, politikerne ender med at vælge, er Danish Aerotech sikret opgaver. Firmaet har nemlig også aftaler, der gælder Lockheed Martins F-35 og Airbus’ Eurofighter.

Fælles for aftalerne er, at de er på linje med Danish Aerotechs mål for arbejde på kommende kampfly.

- Vores strategiske mål har hele tiden været vedligeholdelse, siger Jan Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078