23948sdkhjf

Dansk ministerbesøg på tysk industrimesse

Den tyske industrimesse Nortec i Hamborg åbner i 2016 dørene for 15. gang, og set med danske øjne bliver det et yderst spændende jubilæum.
Tyskland er fortsat Danmarks største kunde, og den tyske metal- og fremstillingsindustri oplever nu stabilitet og fremgang efter krisen, hvilket også smitter af på den danske eksport til vores sydlige nærmarked. CFU, Center for Underleverandører, som igen i 2016 står for den danske fællesstand på Nortec, har indgået et samarbejde med Danish Export Association.

Business development manager Halldor Halldorsson fra Danish Export Association mener, at der stadig er et stort potentiale for danske virksomheder i Nordtyskland. Danske kompetencer er også efterspurgte syd for grænsen, da man her ved, at den danske metal- og fremstillingsindustri er karakteriseret ved høj kvalitet og en høj grad af fleksibilitet.

Messen tegner ikke mindst spændende fordi erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøger messen den 27. januar 2016. I den anledning har Hamburg Messe besluttet at gøre onsdagen til "Danish Business Day".

Den danske repræsentant for Hamburg Messe & Congress, Standesign hilser samarbejdet og ministerens besøg meget velkommen. Direktør Andre Minier, som har repræsenteret Hamburg Messe i Danmark i 20 år, er begejstret over, at Nortec-messen bakkes op fra dansk side.

Nortec er en vigtig industrimesse, som tiltrækker beslutningstagere og indkøbere fra hele Nordtyskland, overvejende fra brancher som maskinindustri, automation og vindenergi samt fra luftfarts- og skibsindustrien. Knud Hareskov fra CFU glæder sig da også over besøg af branchefolk, når der i anledningen af ministerens besøg afholdes reception på fællesstanden.

De danske udstillere får rig mulighed for at fremvise kompetencer og produkter inden for automation, plast, metal, værktøj, maskinforarbejdning og meget mere, når messen den 26.-29. januar besøges af mere end 12.000 fagfolk.

Tama ApS har været med som udstiller på Nortec-messen 14 gange, og direktør Frank Söllmann betegner messen som meget vigtig for salget i Nordtyskland.

- Vi udstiller sammen med vores tyske samarbejdspartner, som kommer fra Hamborg. Det tyske marked har altid været vores vigtigste marked, specielt Nordtyskland som jo ligger lige for. Der er ligeså meget industri i Hamborgområdet som i hele Danmark. Som dansker bliver man altid godt modtaget, og danske firmaer har et godt ry hernede, udtaler Frank Söllmann, som også deltager på messen i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094