23948sdkhjf

PcP. leverer vigtig offshore-ordre

PcP. leverer sit største varmeskjoldsdæk nogensinde til stort offshore-projekt i Det Indiske Ocean.
Det er Japans største olie- og gasudvindingsoperatør, Inpex, som står bag offshore-projektet, der bærer navnet Ichthys. Feltet er placeret cirka 889 km ud for Darwin i det nordvestlige Australien, og kan producere 8,9 mio. tons naturgas om året.

Det 80 kvadratmeter store varmeskjoldsdæk, monteret øverst i flammetårnet på en af verdens største delvist nedsænkede boreplatforme, beskytter de nedre dæk og den øvrige konstruktion mod den ekstreme varme.

Dækket fungerer samtidig som serviceplatform og adgang til flammedyserne, hvor dækkets skridsikre LHD-overflade bidrager til et godt arbejdsmiljø.

Leverandør til Samsung Heavy Industries
PcP. er leverandør til andre internationale offshore-selskaber, men ordren er den første fra Samsung Heavy Industries. Det koreanske selskab, som leverer den 150x110 meter store boreplatform, henvendte sig med de indledende forespørgsler i december 2014.

Det gik derfor stærkt, da PcP. modtog den endelige ordre ultimo september 2015, og der blev arbejdet intensivt med sydkoreanske observatører på sidelinjen for at fremstille varmeskjoldsdækket til afsendelse kun én måned efter. Normal leveringstid vil være 8-10 uger.

Det lykkedes, og dækket blev fragtet fra Vildbjerg til Samsungs værft i Geoje, Sydkorea, for at blive monteret på flammetårnet inden deadline.

Varmeskjoldsdækket, der er fremstillet af PcP.'s sikkerhedsriste type LHD i Alloy 800 materiale, er et varmebestandigt, højt legeret og rustfri produkt velegnet i aggressive miljøer med høje, længerevarende temperaturer.

LHD-ristens skridsikre overflade med ø6 mm optrækshuller og ø6 mm nedpressede dræningshuller er klassificeret som R11 for skridsikkerhed i henhold til DIN 51130.

At svejse i Alloy 800-materialet kræver special-certificerede svejsere, som undervejs i processen aflægger prøver til godkendelse. Der er kun få i Danmark, der har kompetence til at svejse i materialet, og eksterne svejsere supplerede PcP.'s certificerede mandskab.

Verificeret af Lloyds Register
LHD-ristens funktion som varmeskjoldsdæk er verificeret af Lloyds Register. Ved tests med strålevarme blev der målt temperaturer omkring 700 grader på ristens overfladen, som blev reduceret til mindre end 65 grader cirka 100 mm under risten.

PcP. er registreret i Achilles JQS som officiel leverandør til den danske og norske olieindustri.

Potentiale for flere ordrer
Som ny, godkendt leverandør til Samsung Heavy Industries er der åbnet op for flere potentielle ordrer på varmeskjoldsdæk og andre ristedæk til industrigiganten. Det gælder både gitterriste, sikkerhedsriste og PcP.'s andre forretningsområder. Stilladsplanker i aluminium er et marked i vækst, og Samsung Heavy Industries viser stor interesse for netop det produkt.

Ichthys-feltet forventes at starte produktionen i tredje kvartal 2017 og producere 100.000 tønder naturgas per dag ved maksimal drift.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079