23948sdkhjf

Jobfest i vindbranchen

Selvom olie- og gasbranchen er i knæ på grund af de meget lave oliepriser, så er der stadig masser af arbejde at få ude i Nordsøen.
Vinden blæser nemlig stadig, og der er allerede mange store mølleprojekter i gang. Og til foråret vil der komme endnu større efterspørgsel på arbejdskraft. Og det er en efterspørgsel, der vil vare ved, vurderer Hans A. Pedersen, der er head of renewables ved Offshoreenergy.dk overfor DR Syd.

- Vi kan se frem til 2020, at der er rigeligt at lave i dansk område. Vi får jo vindmølleparken Horns Rev 3 ud for Esbjerg. Kigger vi så på tysk og engelsk område, der kan vi gange det med en faktor fem til 10, siger Hans A. Pedersen til DR Syd.

Og det er de samme folk, der kan arbejde inden for vindbranchen som i oliebranchen, lyder det fra Hans A. Pedersen.

- Ja, det kan de langt hen ad vejen. Det, at arbejde offshore, er jo en kompetence i sig selv. Altså at man eksempelvis er ude at arbejde én uge og så er hjemme ved familien én uge. Eller arbejder ude i to uger og så er hjemme hos familien i to uger. Det er noget, man skal vænne sig til.

- Og så er de faglige kompetencer jo også de samme. Det er jo elektronik- og stærkstrømsfolk, altså folk med mekanisk baggrund, der skal bruges, siger Hans A. Pedersen.

At arbejde i vindsektoren kræver altså veluddannet arbejdskraft, og derfor inviterer flere syd- og sønderjyske jobcentre snart til informationsmøder om arbejde i vindindustrien.

Og den veluddannede arbejdskraft kommer også til møderne, fortæller kontorleder ved Jobcenter Aabenraa, Nikolaj S. Jensen.

- Vi plejer altid at have fulde huse af interesserede folk, og vores erfaring er, at der kommer omkring 100 mennesker til et enkelt arrangement, siger Nikolaj S. Jensen til DR Syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094