23948sdkhjf

LJ Maskinteknik fejrer 25 års jubilæum

En stolt virksomhed, der fik sin begyndelse i grundlæggeren Lars Jørgensens garage, kan i år fejre 25 års jubilæum.
- LJ Maskinteknik startede bogstaveligt talt som en garagevirksomhed på blot 40 kvadratmeter på Egtvedvej 73 i 1990. Banken gav mig en kassekredit på 100.000 kr. Af dem brugte jeg de 75.000 kr. på en simpel håndbetjent fræser, husker Lars Jørgensen, der med stort gåpåmod og energi begyndte at opbygge virksomheden.

- I starten arbejdede jeg enten 16 timer i døgnet eller slet ikke. Det var en turbulent tid. I travle perioder havde jeg flere ansatte. I andre perioder var der dårligt arbejde til mig selv.

Voksede ud af garagen
Som tiden gik, voksede antallet af tilfredse kunder, der blev ved med at vende tilbage til LJ Maskinteknik. I 1994 blev forholdene i garagen for trange, og LJ Maskinteknik rykkede ind på Bavnehøj 90 i Vester Nebel. Flere maskiner og ansatte kom til for at følge med den stigende efterspørgsel på spåntagende arbejde.

- I starten var det bare en hal på godt 400 kvadratmeter. Bygningen er løbende udviklet og udbygget, så vi i dag har lige under 1000 kvadratmeter produktion og 130 kvadratmeter kontor- og velfærdsfaciliteter. I år har vi bygget ny drejeafdeling, for vi tror på en lys fremtid og fremgang inden for vores fag, fortæller Lars Jørgensen.

Tæt på at lukke
Som alle andre 25 år gamle virksomheder, har LJ Maskinteknik oplevet små bump på vejen. Lars Jørgensen husker særligt en situation i 1992, hvor han pludselig stod helt uden arbejde.

- Det blev til tre måneders udearbejde på en fabrik, der lavede vandingsmaskiner. Noget skulle jeg jo tjene lidt penge på. Efter de tre måneder gik jeg ned til den lokale avis og indrykkede en annonce for mine sidste sparepenge i et desperat forsøg på at finde arbejde til virksomheden.

- Jeg fik en opgave på noget smedearbejde, som egentlig lå uden for det normale arbejdsområde. Det betød, at sommerferien blev byttet ud med tre ugers hårdt arbejde. Krisen var tæt på at lukke virksomheden, men heldigvis vendte det, siger Lars Jørgensen med et smil.

Fokus på lærlinge
LJ Maskinteknik har i de sidste år ansat en ny medarbejder om året og er vokset stille og roligt, som Lars Jørgensen med ydmyghed i stemmen udtrykker det. I dag har virksomheden 17 ansatte, der næsten alle er uddannet industriteknikere. To af dem er lærlinge.

Lærlingene er vigtige for Lars Jørgensen, der i en supportgruppe for den lokale tekniske skole arbejder for at få flere unge til at starte på en erhvervsuddannelse.

- I vores fag uddanner vi hvert år 200 nye industriteknikere. Men der forsvinder 900. Udviklingen er uholdbar, og virksomheder og uddannelsesintuitioner må stå sammen og forsøge at ændre udviklingen, for der er attraktive jobs og gode lønforhold i vores branche, forklarer Lars Jørgensen.

Fejres med åbent hus
LJ Maskinteknik arbejder typisk efter bestilling og fremstiller kundespecifikke løsninger. For at følge med udviklingen har virksomheden netop købt en ny robot, der kan ”fodre” en drejebænk.

- Vi har investeret i robotten for at være konkurrencedygtige på pris. Robotten er tjent hjem på under to år. Faktisk er den ikke hurtige end et menneske. Til gengæld kan den arbejde i døgndrift. Med robotten følger nye ordrer, og jeg forventer, at den betyder, at jeg må ansætte flere medarbejdere, siger Lars Jørgensen.

I forbindelse med jubilæet inviterer LJ Maskinteknik til åbent hus fredag 23. oktober. Samarbejdspartnere og kunder er inviteret fra klokken 11-13, hvor det er muligt at få en rundvisning i blandt andet den nye drejeafdeling. Mellem klokken 13-14 serveres der tapas og paella.

Venner af huset, familie og andre interesserede er inviteret på rundvisning mellem kl. 16-18. Fra klokken 18 er der mad og fest med liveband for inviterede indtil klokken 23.

- Vi håber, at mange samarbejdspartnere, kunder, venner af huset, familie, tidligere medarbejdere og andre interesserede har lyst til at kigge inden for og se, hvad vi laver, siger Lars Jørgensen, der udover den nye drejeafdeling også viser den gamle drejebænk frem.

I 1990 lovede Lars Jørgensen banken, at drejebænken i hvert fald kunne holde i fem år. Nu har den holdt i 25 år, selvom maskinen er i brug næsten hver dag. Samme holdbarhed har LJ Maskinteknik vist, og virksomheden glæder sig til at fortsætte udviklingen i de næste mange år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094