23948sdkhjf

Tilfredshed hos Gunnar Balles Maskinfabrik

2014/2015 endte med tocifret vækst hos den midtjyske underleverandør.
En bruttofortjeneste på 11,8 mio. kr. i 2014/2015 betød en fremgang på 1,1 mio. kr. sammenlignet med året før hos Gunnar Balles Maskinfabrik A/S. Samtidig steg omsætningen i løbet af året med 11,4 procent.

- Fremgangen skyldes et sammensurium af mange ting. Det er selvfølgelig et udtryk for, at vores kunder har travlt, men også et resultat af en øget salgsindsats, forklarer smedemester Ulrik Balle.

Investerer i fremtiden
På bundlinjen blev det til et overskud før skat på 0,6 mio. kr., og det var godt 0,3 mio. kr. lavere end i 2013/2014. Tilbagegangen skyldes, at man i løbet af regnskabsåret havde en periode med faldende ordreindgang, men i stedet for at kapacitetstilpasse, valgte man at efteruddanne medarbejderne.

Efteruddannelsen er blot en blandt flere investeringer i fremtiden hos den midtjyske underleverandør.

- Vi er blevet certificeret til at producere bygningsstål efter EN1090 Exc. 2, så det arbejder vi også lidt med. Det er ikke et område, vi har arbejdet så meget med tidligere, men vi valgte at tage springet, da det dels kan være med til at give os en mere stabil ordreindgang og dels kan være med til at holde os skarpe internt. Og vi har da også vundet et par entrepriser, som vi er i gang med nu, fortæller Ulrik Balle.

- Sidste år vi fik vi også en vandskæremaskine, og den er vi blevet ret gode til at køre med. Vi kan nu skære i stort set alle materialer undtagen hærdet glas. Det har betydet, at vi har fået opgaver i nogle materialer, som vi ikke har tænkt på før. For eksempel har vi skåret nogle haveborde i granit, og vi er blevet ret dygtige til at skære i blandt andet aluminium og kobber, uddyber han.

Ny kantpresser på vej
Til november bliver maskinparken suppleret endnu engang – denne gang med en ny kantpresser, som skal erstatte en ældre model.

- Den kan håndtere emner op til tre meter med et pres på 170 tons, og den skal supplere vores nuværende på fire meter og 150 tons, siger Ulrik Balle.

I 2015/2016 forventer Ulrik Balle at kunne holde en omsætning og et resultat på niveau med 2014/2015.

- Jeg synes faktisk, at vi begyndte rimelig godt i maj, som er starten på vores regnskabsår, men efter sommerferien har det været lidt ujævnt, og jeg kan høre på mine kolleger i branchen, at de siger det samme, slutter Ulrik Balle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078