23948sdkhjf

Radikal beslutning skal gøre Odense til Europas robothovedstad

Odense går målrettet efter robotvirksomheder og risikovillig kapital. Robotteknologi og automation får derfor 100 procent af Odense Fyns tiltrækningsindsats.
Odense vil være Europas robotby nummer et. Med 70 virksomheder og 1.800 medarbejdere tilknyttet robot- og automations-branchen, en række uddannelser og et førende robotinstitut er positionen som Danmarks førende robotby efterhånden slået fast.

For at nå det ambitiøse mål lancerer byen en langsigtet og flerstrenget tiltrækningsindsats med fokus på studerende, ledende forskere, arbejdskraft, danske og udenlandske virksomheder og kapital.

Tiltrækning af virksomheder og kapital er et

De har etableret sig i Odense de seneste to år


Fanuc – japansk robotproducent – etablerede i 2014 en afdeling i Forskerparken i Odense

ABB Robotics – flyttede sin danske afdeling fra Fredericia til Odense

Valk Welding – Hollandsk leverandør af svejserobotter og –udstyr. Har bosat sig i Nr. Aaby

Leica Geosystems Technology – schweizisk ejet koncern, som i år fusionerede med Scanlaser. Speciale i landmåling og geodata. Har afdeling i Odense

Bilfinger Greylogix – leverer automationsløsninger til energiproduktion og fødevareindustrien. Har en afdeling i Forskerparken i Odense

Bussman Medical & Reseach – hollandsk firma, som laver fleksibelt hospitalsbyggeri. Har en afdeling i Forskerparken i Odense, som blandt andet omfatter en fuldt funktionsklar mobil operationsstue
langsigtet og ressourcekrævende salgsarbejde. Derfor har Invest in Odense taget den – for en offentlig organisation – radikale beslutning at fokusere tiltrækningsindsatsen udelukkende på robotteknologi og automation.

- Vil man nå et ambitiøst mål, kræver det 100 procent fokus – og dermed også fravalg. På den måde handler vi ikke anderledes end enhver anden virksomhed med en skarp strategi, hvor hver enkelt afdeling skal arbejde mod det fælles mål. Derfor går vi i de kommende år målrettet efter at tiltrække virksomheder og risikovillig kapital inden for robotteknologi og automation, siger Mads Wojtynka.

Risikovillig kapital i fokus
Den indsats, der handler om at tiltrække virksomheder og investeringsvillig kapital fra ind- og udland, er forankret i "Invest in Odense", under ledelse af Mads Wojtynka, som tidligere har været primus motor for etableringen af Fyns Maritime Klynge. Indsatsen er et tæt samarbejde mellem Odense Robotics og Invest in Odense

- Vi skal ud og sælge byen og hele det økosystem af kompetencer, som Odense har, i form af virksomheder, forskning, testmiljø, uddannelse, offentlige samarbejdspartnere og en stærk tradition for tværfagligt samarbejde og innovation. Og det er faktisk noget af det, som internationale virksomheder lægger stor vægt på, når de skal finde et sted at etablere for eksempel en nordisk eller europæisk afdeling, siger Mads Wojtynka.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314