23948sdkhjf

Forventer boom i antallet af danske robotvirksomheder

Robot-centerchefen på Teknologisk Institut forventer, at fem-ti nye, danske robotvirksomheder vil komme til årligt.
På den nyligt afholdte HI-messe blev Mobile Industrial Robots – MiR belønnet med Dira Automatiseringsprisen. Men virksomheder som MiR er bare toppen af isbjerget i den spirende, danske robotindustri. Vi kommer nemlig til at se masser af nye virksomheder i de kommende år, spår Kurt Nielsen, der er centerchef for robotteknologi på Teknologik Institut.

- For bare fem år siden lå antallet af robotvirksomheder stille, men nu har vi en forventning om, at der minimum vil komme fem til ti nye robotvirksomheder om året. Den kraftige vækst i robotvirksomheder skyldes blandt andet, at det er nemmere at komme i gang, siger han til Ingeniøren.

En af grundene til, at det er blevet nemmere at være robot-iværksætter, skyldes open source-softwaren ROS. Netop denne software benyttede skaberen af MiR, Niels Jul Jacobsen, da han byggede den første robot. Det gjorde det langt hurtigere at programmere robotten, og han vurderer selv overfor Ingeniøren, at det har sparet ham 10-20 års mandsarbejde.

En anden genvej kan skabes ved at bruge 3D-print til robotdelene. Ved hjælp af denne teknologi kan man lynhurtigt lave nye dele til prototyper, som dermed kan testes stort set med det samme.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/fem-til-ti-nye-rob...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.363