23948sdkhjf

Skybrud i New York åbner muligheder i Vestjylland

Udsagnet ”Når det regner på præsten, så drypper det på degnen” kan måske snart skrives om til ”Når der er skybrud i New York, kan der sælges kloakker i Gørding”.
Dansk Industri har sat alle sejl for at sikre danske ordrer fra New York i forbindelse med nogle enorme investeringer i energioptimering og ny infrastruktur for byens utroligt omfattende vand- og kloaksystemer.

Arbejdet igangsættes nu på grund af tiltagende problemer med skybrud og amerikanernes ambitiøse mål om 20 procent nedbringelse af landets CO2-udledning.

Det er ikke hvem som helst, DI har fået med til New York. Danmark stiller med Connie Hedegaard, Lars Løkke Rasmussen, Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, og en række tunge erhvervsfolk, mens New York har sendt en række af deres topfolk indenfor området til konferencen ”Urban innovations for livable cities”.

Dækslet åbner og lukker automatisk
Der figurerer altså mange kendte navne på listen over indlægsholdere. Det samme gør navnet Ole S. Hansen. Han ejer og driver firmaet Trade-Line i Gørding nær Esbjerg, og deltager som eneste leverandør af fysiske produkter i konferencens del om ”Rethinking Rain for Climate Resilient Cities”.

Ole S. Hansen deltager for at promovere en helt ny type kloakdæksel med navnet ”TL-Resilient Manhole cover”, der er udviklet til de områder, hvor skybrud skaber massive problemer. Kloakkens dæksel kan åbne sig, hvis overtrykket i kloaksystemerne under skybrud bliver for højt, men det lukker også automatisk, når vandtrykket senere i forløbet mindskes. Når den første bil eller fodgænger efterfølgende passerer dækslet, trykkes det helt på plads.

- Dækslet er testet til 90 ton belastning, men vi har været helt oppe på 120 tons, uden der skete skader på dækslet, så selvom der kommer en sværtransport forbi, så er der intet problem – uanset hvor store køretøjer vi taler om, så er der ingen køretøjer, der leverer så stor vægt på ét hjul, siger Ole S. Hansen.

Meget mere end en konference
Der står betydeligt mere på programmet under besøget i New York for Ole S. Hansen end blot det ene indlæg under konferencen.

Efter indlæggene er der lagt op til en workshop, hvor alle deltagere kan få lejlighed til at diskutere udfordringer, løsninger og samarbejder. Her forventer man, at de første direkte kontakter mellem danske leverandører og kunder i New York bliver etableret, uanset om der er behov for viden, software eller fysiske produkter.

Senere er der arrangeret en række besøg hos forsyningsselskaber, offentlige myndigheder og andre, der på forhånd har tilkendegivet overfor Dansk Industri, at de gerne vil møde de danske konferencedeltagere.

Om det kaster ordrer af sig i første runde, ved Ole S. Hansen naturligvis ikke. Men behovet for løsninger på de klimarelaterede problemer er der, og Trade-Line har nogle af produkterne, så mulighederne er gode.

- Vores løsning er i virkeligheden meget enkel, når først den er udtænkt og produceret, siger direktør Ole S. Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093