23948sdkhjf

Stål-Oscar til fynsk bro

Den slanke, svungne bro over baneterrænet i Odense har vundet den europæiske stålbranches hæderspris.
Hvis man ser den fra oven, ligner den overhovedet ikke en bro. Ser man den fra siden, kan det også være svært at genkende formen som en bro. Og set forfra ville man ikke ane, at Byens Bro er netop det – en bro, der binder Odense sammen for cyklister og fodgængere.

Det utraditionelle broprojekt er netop blevet hædret med den europæiske stålbranches svar på Hollywoods Oscar – hædersbevisningen med titlen ”European Steel Design Award”.

3D-modellering gør broen mulig
Prisen gives for et innovativt projekt, der er en arkitektonisk perle samtidig med, at det rykker ved grænserne for, hvad man kan bygge i stål. Den fagansvarlige ingeniør for konstruktionerne, Max Baagøe Rasmussen fra Niras, er da også stolt over skulderklappet:

- Det er en utrolig flot bedrift af hele holdet bag. Rent geometrisk er det en bemærkelsesværdig konstruktion med kurver i flere planer og en slank pylon i højglanspoleret stål, og med hjælp fra god software er vi endt med en bro, der ud over at være flot også har god udnyttelse af materialerne, siger Max Baagøe Rasmussen.

Niras’ projektleder, Jesper Suhr, er selvsagt også glad for prisen.

- Det er en rigtig rar fornemmelse at blive bekræftet i, at vi er lykkedes med at levere et byggeri med komplekse konstruktioner, hvor der har været en række udfordringer beregningsmæssigt og tegningsmæssigt. Det er et levende eksempel på, at vilde tanker hos arkitekterne godt kan blive til virkelighed, siger Jesper Suhr, der fremhæver det gode samarbejde mellem arkitekt og rådgiver samt bygherren Odense Kommune som en forudsætning for, at resultatet er endt i topklasse.

Bliver kendt verden over
Byens Bro er designet af et team bestående af Gottlieb Paludan Architects som totalrådgiver, Niras, ES Consult, Bartenbach Lichtlabor og kunstneren Anita Jørgensen. Entreprenørselskabet Bladt Industries har opført broen.

European Steel Design Award uddeles ved en gallamiddag i Istanbul den 15. september. Hos Niras glæder Jesper Suhr sig særligt over, at projektet nu bliver kendt i bro-kredse verden over, og at Niras dermed cementerer sit ry som en rådgiver, der kan håndtere de mere specielle udfordringer.

Det er i øvrigt anden gang, at Niras er med i et projekt, der modtager en 'stål-Oscar'. Sidst var i 2009 med Koncerthuset i DR Byen, som Niras var bygherrerådgiver på.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079