23948sdkhjf

Klumme: Den tekniske leverandør tager på messe.

Overalt i Europa afvikles der messer i øjeblikket. I Danmark har vi også vores del.
Om tre uger løber HI-2015 af stablen. I BITVA deltager 50 virksomheder ud af 150, enten på en af branchens fællesstande inden for automation i hal M, på målrettet værktøj og værktøjsmaskiner i Hal H eller på deres egen stand.

Men mange af virksomhederne i BITVA deltager faktisk i messer over hele verdenen, både i EU, Asien og USA. De er nemlig flyttet ud enten sammen med deres kunder eller moderselskaber.

Hovedparten af disse virksomheder falder ind under den kategori, som kaldes grossister. En branche mange mennesker forbinder med lagerfolk i brune kitler - men der er sket noget gennem de sidste 10-12 år, der er faktisk sket rigtig meget.

I dag er en teknisk grossist ikke så meget en leverandør af produkter – men primært en leverandør af løsninger og er ofte langt inde i design-/produktions- og konstruktionsfasen hos kunderne. Den tekniske leverandør er i meget høj grad blevet specialist og leverandør af løsninger.

Det har også bevirket en kraftig udvikling af messerne. Der er kommet meget specialiserede messer, som enten henvender sig til specifikke fagfolk eller specifikke brancheområder. Der er stadig de store messer, som Hannover Messen og vores egen HI-messe. På disse ser man også, at der er sket en markant opdeling af messerne i undermesser, således at kunderne har mulighed for at besøge udstillerne inden for et bestemt fag- eller brancheområde i en hal eller et område af messen. Mere og mere i industrien bliver automatiseret, men på messerne er der stadig mulighed for at vise og tale om, hvordan de forskellige komponenter kan sættes sammen til kundetilpassede systemer. Det lader sig ikke gøre på samme effektive måde på en hjemmeside.

En ting har dog ikke ændret sig væsentligt; man tager stadig på messe for at se nyheder, her er det meget interessant, at på trods af en voldsom hurtig informationsstrøm via internet og alle andre medier, er der på HI-messen i år, bare inden for BITVA’s 50 udstillende medlemsvirksomheder ikke mindre end ni trestjernede nyheder, 25 tostjernede nyheder og 14 etstjernede nyheder.

Der er i år godkendt 227 nyheder. Blandt de mange nyheder er der 98 verdensnyheder. Der er i alt 43 trestjernede, heraf 27 verdensnyheder. Det er faktisk rigtig flot af en dansk messe.

Fakta
Stjernerne er givet til de mest spændende produkter. For at give de besøgende fagfolk de bedste muligheder for at finde de nyeste og mest spændende produkter, bliver alle nyheder fra udstillerne bedømt af et professionelt udvalg af faglige branchefolk, rådgivere og specialister. Godkendte nyheder er tildelt en, to eller tre stjerner afhængig af innovationshøjden.

Kilde: BITVA - http://www.bitva.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063