23948sdkhjf

Heléns Rør investerer i bedre produktionsflow

Der er blevet rykket rundt på det meste i produktionen på rør-specialistens fynske fabrik.
Da Heléns Rør stod over for at skulle indkøbe en ny 3D rørlaserskærer, benyttede man lejligheden til en større opgradering af produktionsflowet. I alt er der tale om en investering tæt på et tocifret millionbeløb.

- Vi benyttede anledningen i den her proces til at gennemtænke produktionen, og det har resulteret i, at vi har lavet fuldstændig om på vores design. Der er kun fire-fem maskiner, der står, hvor de gjorde før, fortæller Swen Ventker, der er salgschef hos Heléns Rør.

Både indenfor og udenfor har fabrikken i Kauslunde på Fyn fået en overhaling. Alle produktionslokaler er, i takt med succesfuld 5S certificering, blevet shinet op med maling og ny belysning for dermed at give arbejdsmiljøet et nøk opad. Udenfor er man i gang med at lave ny kloakering og ny asfalt.

- I det nye setup laver vi en slags reception til rør. Når rørene kommer her, ved vi allerede, om det enkelte rør skal laserskæres eller ej, og derfor kan vi allerede der præskære røret. Vi lagerfører store mængder rør i forskellige længder, og før skulle vi flytte rørene rundt mellem vores haller, det slipper vi for nu, siger Swen Ventker.

- Hele vores udgangspunkt har været at sætte kunden i centrum – hvordan vil kunden have det? Vi har haft vores kvalitetstekniker på kursus i kaizen og lean for at sikre, at alt kommer de rigtige steder hen. Derudover har vi optimeret logistikken af vores pakning og palletering, fortsætter han.

Resultaterne kan allerede måles hos Heléns. Fabrikken leveringsperformance er steget fra 85 procent til 98 procent – det vil sige, at 98 procent af alle ordrer er hos kunden til tiden og i den aftalte kvalitet og kvantitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095