23948sdkhjf

Vestas-succes smitter af på sønderjysk underleverandør

Hos VMP er direktør og partner Kjeld Lund rigtig glad for, at det går Vestas godt, for det smitter af på virksomhedens ordrebog.
Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Vestas’ succes betyder, at VMP’s ordrebog er steget med 13 procent, og virksomhedens leverancer til vindmøllebranchen stiger derfor fra cirka 3.000 til 3.400 gear-komponenter årligt.

VMP Danmark leverer CNC-bearbejdning af store gearkasse-komponenter til vindmøllebranchen, jackups til offshore-branchen, gearhuse til biomasse-anlæg, fordelingskar til levnedsmiddelanlæg og andre store emner.

- De produkter, vi kan lave, og de størrelser vi producerer hænger godt sammen med Vestas, forklarer Kjeld Lund til Metal Supply.

Tæt på fuld kapacitet
Den sønderjyske virksomhed er også storleverandør til Siemens Winergy, som har været kunde hos virksomheden siden 2006.

- Vindmølleindustrien fylder meget hos os – omkring 85 procent, og Siemens Winergy er en af de helt store kunder. Vi har også andre kunder inden for vindmøllebranchen, men de er ikke helt så store, forklarer Kjeld Lund.

I og med at vindmølleindustrien fylder så meget hos den sønderjyske underleverandør, er man dog også sårbare overfor udsving hos kunderne.

- Vi har derfor også været igennem en meget turbulent situation. Under finanskrisen dykkede vindbranchen til under det halve, og det ramte os hårdt og var ved at koste os livet. Men de har holdt fast i os som leverandør, og de øger volumen hos os, selv om vi har hævet priserne. Men det skyldes nok, at de får fuld service og fleksibilitet, og så har vi den fordel, at vi har egen målemaskine, så der er fuld dokumentation for alt, når vi afleverer vores produkter til vindmølleproducenterne - og det er der ingen af vores konkurrenter, der kan, forklarer Kjeld Lund.

- Vi ser også lyst på fremtiden. Vi er ved at køre tre nye mølleserier ind for Siemens, og det vil give øget volumen hos os. Derudover har jeg gang i nogle nye kunder. Her i juni måned har vi fået kontakt til andre kunder i vindmøllebranchen, som også har travlt, og skal vi tage dem ind, så er der behov for at investere i nye maskiner. Med de 3.400 komponenter vi producerer lige nu, er vi tæt på at nå vores grænse. Vi kører lige nu seks dage om ugen 24 timer i døgnet, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078