23948sdkhjf

Semco Maritime vinder stor norsk offshore-ordre

Songa Offshore placerer stort projekt hos værftet ved Bergen.
Halvanden måned efter købet af værtsfaciliteterne ved Bergen lander Semco Martime nu den første af potentielt fire ordrer på klargøring af nybyggede rigge fra operatøren Songa Offshore.

Med ordren på klargøring af den nybyggede rig Songa Equinox har Semco Martime nu modtaget den første af potentielt fire ordrer til værftsfaciliteterne ved Bergen, som Esbjergvirksomheden erhvervede for halvanden måned siden.

Semco Maritime har som hovedentreprenør på opgaven vundet ordren i tæt samarbejde med specialisten inden for drilling og sub sea-udstyr, PSW GROUP, som vil servicere riggen med udgangspunkt i selskabets egne faciliteter på Mongstadbasen.

Færdiggøres og testet
Songa Equinox blev tirsdag leveret til Songa Offshore fra Daewoos værft i Sydkorea. Herfra skal riggen nu på en længere rejse til Bergen for at blive gjort endelig klar til operation på de norske felter. Songa Equinox er den første af fire semisub-rigge i kategori D-serien, som Songa Offshore har udviklet sammen med Statoil.

Den 116 gange 97 meter store Songa Equinox skal efter planen sættes i operation sidst på året i det norske Troll-feltet. Inden da skal Songa Equinox færdigøres, testes og kommissioneres, og det er den opgave, Semco Maritime har modtaget ordre på.

Aftalen indeholder desuden option på også at klargøre de øvrige tre rigge i serien, når de efter planen bliver leveret til Songa Offshore i løbet af de kommende måneder.

Travle måneder
For Semco Maritime er aftalen banebrydende på flere områder. Den betragtelige ordre på potentielt fire rigge er en af de vigtigste rig-ordre i Semco Maritimes historie, og den var næppe kommet i hus uden købet af Hanøytangen, vurderer Senior Vice President Hans Peter Jørgensen, Semco Maritime.

- Ordren bekræfter, at vi så rigtigt, da vi besluttede at etablere rigfaciliteter i Bergen. Sammen med vores dybhavns-faciliteter i Invergordon, som vi etablerede forrige år, samt værftet i Esbjerg, der håndterer mindre rigge, kan vi nu løse alle former for vedligeholdelse, reparation, klargøring og kommissionering af alle typer af rigge hele Nordsøen rundt.

Med orden fra Songa Offshore venter der nu nogle travle måneder for Semco Maritime og PSW med at planlægge arbejdet, så man er klar når Songa Equinox ankommer omkring 1. oktober. Arbejdets samlede omfang kendes først, når riggen ankommer.

Men det står allerede nu klart, at opgaven vil involvere såvel lokal arbejdskraft som specialister fra Semco Martimes rig-team, der skiftevis løser opgaver i Esbjerg og Invergorden - og altså nu også Hanøytangen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096