23948sdkhjf

DS Stålkonstruktion fattes faglært arbejdskraft

Manglende danske industriteknikere hæmmer væksten hos den nordjyske metalvirksomhed.
DS Stålkonstruktion har netop afsluttet regnskabet for 2014/15, og det tegner til at blive virksomhedens bedste i mange år. Men ifølge direktøren er det svært at tiltrække kompetent arbejdskraft, og det er allerede nu en alvorlig væksthæmmer for virksomheden, der eksporterer 75 procent til udlandet.

Allerede tilbage i 2004 begyndte virksomheden at ansætte veluddannet udenlandsk arbejdskraft, da det var svært, at tiltrække danske medarbejdere til produktionsfaciliteterne i Hobro. I dag udgør udenlandske ingeniører, 3D-tegnere og produktionsmedarbejdere 30-40 procent af den samlede arbejdsstyrke i DS Stålkonstruktion.

- Vi vil gøre alt hvad vi kan for at fastholde produktionsarbejdspladserne her i Nordjylland, og derfor er vi dybt afhængige af udenlandsk arbejdskraft. Alle vores udenlandske medarbejdere i Danmark arbejder på danske vilkår, så for os er det udelukkende manglen på kompetente hænder, der får os til at kigge mod udlandet, siger administrerende direktør Kent Hejn Kristensen.

Opkvalificering er kun en del af løsningen
Kent Hejn Kristensen peger på, at den teknologiske udvikling stiller nye krav til den klassiske industriarbejder, der i dag skal håndtere robotter og avanceret teknologi, som indgår i store dele af DS Stålkonstruktions produktion.

- Vi forsøger hele tiden at uddanne og opkvalificere vores egne medarbejdere, så vi kan følge med udviklingen. Men det ændrer ikke ved, at vi i sidste ende stadig mangler kompetencer til vores virksomhed, og de er meget svære at finde i vores område, siger Kent Hejn Kristensen.

Han fremhæver eksempelvis, at 1.627 industriteknikere gik på pension i 2011-2013, mens der i samme periode kun blev udlært 756 nye industriteknikere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078