23948sdkhjf

Ny stor fundaments-ordre til Bladt Industries

Aalborg-virksomheden skal levere 67 fundamenter til tysk offshore-park.
Bladt Industries har sammen med deres joint venture partner tyske EEW SPC indgået kontrakt om levering af 67 fundamenter til den kommende tyske offshore havmøllepark Veja Mate.

Ordren er med til at understøtte en god beskæftigelse hos Bladt Industries i Aalborg i vinterhalvåret 2015-2016.

Fundamenterne er af monopæl-typen. De har en diameter op til 6,8 meter og en længde på 22 meter, og hvert overgangsstykke vejer omkring 350 tons. Bladt Industries starter produktionen af de 67 såkaldte transition pieces allerede til efteråret i forlængelse af afslutningen på to andre store offshore fundaments-projekter. Timingen på projektet er derfor optimal for Bladt Industries.

- Vi er meget stolte over, at have fået denne ordre, som er blandt de største offshore vindprojekter på det globale marked. I dag kan vi håndtere flere og større projekter, end vi har kunnet tidligere, og vi lægger stor vægt på, at kunne matche de øgede krav, vi bliver stillet over for. Netop derfor foretager vi kontinuerligt opgradering og udvidelse af vores produktionsfaciliteter og rekrutterer nye medarbejdere på flere niveauer, siger Jan Kjærsgaard, CEO, Bladt Industries.

1.500 fundamenter i samarbejdet
Tyske EEW SPC producerer de 67 monopæle til projektet. De to virksomheder har arbejdet sammen gennem flere år og har tilsammen leveret omkring 1.500 offshore fundamenter til det globale marked.

Udover den nye ordre til Veja Mate er Bladt travlt beskæftiget med tre store offshore transformerstationer til tre forskellige europæiske vindprojekter, 41 offshore jacket-fundamenter - ligeledes til europæiske vindprojekter - og adskillige infrastrukturelle projekter.

Havmølleparken Veja Mate får sin placering i Nordsøen - 129 km fra den tyske kyst og med en kapacitet på 402 MW.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062