23948sdkhjf

Kæmpe flydedok indtager Thyborøn

Thyborøn Ophalerbeddings flydedok er ankommet til havnen.
Thyborøn Ophalerbeddings flydedok fylder 153 x 33 meter. Flydedokken ligger lige nu til kaj ved den ny renoverede Nordsøkaj, men flyttes til det nye bassin, når det er færdig anlagt i løbet af foråret 2016.

Dokken drives og ejes af Thyborøn Ophalerbedding, der består af Thyborøn virksomhederne Thyborøn Skibs- og Motor og Kynde og Toft.

- Vi har allerede fået de første forespørgsler fra maritime service virksomheder på at leje areal på det kommende værftsområde i nærhed af liggepladsen for flydedokken. Vi er derfor glade for at kunne udvide vores infrastruktur og tilbyde den plads der skal til, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Thyborøn Havn anlægger vandarealerne, hvor Thyborøn Ophalerbedding bekoster de anlæg, der skal til for at drifte flydedokken samt den løbende oprensning af bassinet.

Samtidig med udvidelsen af vandarealerne, projekteres og disponeres det bagvedliggende landområde til nye areal lejere i forbindelse med flydedokken og deraf følgeaktiviteter i værftsindustrien.

Thyborøn Havn sender udvidelsen af havnebassinet i udbud i løbet af sensommeren til anlæggelse umiddelbart efterfølgende, og forventer at det står færdigt i løbet af foråret 2016. Investeringen, der forventes at lande omkring 20 millioner kroner afholdes af Thyborøn Havn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109