23948sdkhjf

Ny teknologi tager bukserne af

LT Automation sælger otte enheder af en ny teknologi til af- og påtagning af bukser. Udviklingen har krævet blod, sved og tårer.
Den nordjyske automatiseringsvirksomhed LT Automation har indledt et samarbejde om udviklingen af en ny velfærdsteknologi med Aalborg Kommune.

Resultatet af samarbejdet er et produkt, som tager bukserne af borgerne.

- Melvin, som enheden hedder, har vi udviklet med udgangspunkt i efterspørgsel og behov fra borgeren. Gennem en løbende dialog med borgerne har vi i LT Automation præcist fået at vide, hvad ønskerne og kravene til produktet er. Vi er derfor sikre på, at vi med Melvin opfylder et eksisterende behov, fortæller Lasse Thomsen, robot-entreprenør og direktør i LT Automation, der står bag udviklingen af Melvin. Han fortsætter:

- Udviklingen har krævet blod, sved og tårer, men efter sommerferien er vi klar til at lancere Melvin,

Nu har LT Automation og Aalborg Kommune så indgået en aftale om køb af otte Melvin-enheder.

Den nye velfærdsteknologi skal løse et problem, der plager borgere i hjemmeplejesystemet på daglig basis. Borgere der har nedsat bevægelighed i arme, hænder eller overkrop får hjælp til toiletbesøg fem-seks gange dagligt og blot i Aalborg Kommune får 700 borgere (november 2014) dagligt hjælp til toiletbesøg. Dette tal kan med den nye velfærdsteknologi forhåbentligt nedsættes betydeligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422