23948sdkhjf

Massefyringer hos Kongskilde

Maskinproducenten vil sætte ekstra turbo på sin turnaround-proces med yderligere besparelser og fyringer.
Derfor fyrer Kongskilde nu cirka 80 medarbejdere på sin fabrik i Sønderborg, overvejende blandt timelønnede ansatte, samt 22 medarbejdere i resten af Kongskilde Danmark. Dertil kommer justeringer af en række af Kongskildes produktlinjer, der var projekteret til at finde sted i anden halvdel af 2015 og i 2016.

- De påtænkte afskedigelser er planmæssige og normale for sæsonen, men vi tager konsekvensen af, at det globale marked er i nedgang, og derfor har vi kunnet justere yderligere allerede nu, siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde.

Markedet for landbrugsmaskiner har taget et betragteligt dyk i løbet af de sidste måneder, og salget på det globale marked er faldet med over 20 procent i forhold til sidste år – en situation, der ifølge Kongskilde har ramt samtlige globale maskinproducenter.

- Samtidig er vi kommet så langt i genopretningen af Kongskilde, at vi kan se, hvor andre planlagte tiltag samt justeringer af Kongskildes produktlinjer med fordel kan sættes i værk nu, siger Ole Gade.

Markedssituationen har ikke rokket ved DLG’s plan om at gøre Kongskilde rentabel inden for få år og klargøre virksomheden til et frasalg.

- Vi har tidligere kommunikeret, at Kongskilde skal være rentabel i 2016, og det er fortsat vores forventning, siger Lars Sørensen, bestyrelsesformand i Kongskilde og vicekoncernchef og CFO i DLG-koncernen.

- Kongskilde har et stærkt brand med produkter af international klasse og stærke kompetencer. Men Kongskilde passer ikke ind i DLG’s produktportefølje, og for at virksomheden kan nå sit fulde potentiale, ønsker vi at finde en stærk partner eller en køber, der kan drive virksomheden videre, siger Lars Sørensen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109