23948sdkhjf

21 tons stor Johnson Controls-ordre

Køleproducenten leverer kølemaskine til UCC's nye campus, der bliver installeret i samarbejde med Eurocon.
Fredag den 15. maj blev den 21 tons kølemaskine, der er en helt central del af Carlsberg Byens fjernkøleanlæg, hejst på plads. Kølemaskinen er placeret cirka otte meter under jorden i nærheden af Stjerneporten.

- Det er en milepæl i projektet, at vi har fået kølemaskinen på plads. Det er køleanlæggets hjerte og samtidig den største enkeltkomponent, siger projektleder Jens Peter Truelsen, Frederiksberg Forsyning.

Kølemaskinen er produceret i Århus af Johnson Controls, og installationen styres af Frederiksberg Fjernkøl og udføres i samarbejde mellem Johnson Controls og Eurocon.

Den 1. november skal fjernkøleanlægget stå klar, så det kan levere fjernkøling til UCC’s nye campus, Campus Carlsberg. De rør, der går fra kølecentralen til campusområdet, er på plads, og i alt har forsyningen lagt 40 procent af de planlagte fire kilometer rør i området.

De to store lagertanke, der tilsammen kan rumme 4.000.000 liter vand, er i øjeblikket ved at blive fyldt op via et rør, der er knyttet til forsyningsnettet.

Lagertankene indgår i den daglige produktion, så køling først og fremmest kan produceres om natten. Om natten kan man nemlig trække mest kulde fra udeluften, og samtidig er der mest grøn og billig strøm til rådighed.

Fjernkølingen bliver altså til med ”grøn” el. Desuden viser beregninger, at fjernkøling i den nye bydel medfører en reduktion af miljøbelastningen på cirka 23 procent.

- Det har været interessant at følge med i processen og se, hvordan fjernkølingsanlægget har taget form. Fjernkøling er stadig et relativt nyt fænomen i Danmark, og det var uden foregangstilfælde her i landet, da vi fra start valgte at integrere fjernkøling i Carlsberg Byen, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus.

Fakta om fjernkøling i Carlsberg Byen
Fjernkøling er en systemløsning, hvor koldt vand fordeles til brugerne i et lukket, dobbeltstrenget rørsystem. Det kolde vand produceres centralt på samme måde, som der produceres varmt vand til fjernvarme.

Carlsberg Byens centrale fjernkølingsanlæg udbygges trinvist for at følge med byudviklingen i området og forventes at skulle levere omkring 14 MW, når bykvarteret er fuldt udbygget om 10-15 år.

Frederiksberg Fjernkøling A/S, der drives af Frederiksberg Forsyning, har investeret i anlægget og skal også stå for driften.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5