23948sdkhjf

Invitec går ind i robotalderen

Den fynske underleverandør har investeret i en Bila Robopower-robotcelle.
Invitec er en mindre spåntagningsvirksomhed, der ejes og drives af brødrene Jimmi og Michael Hansen. Virksomheden er beliggende i Gelsted på Fyn og så dagens lys i 2008. Fra at have været en lille virksomhed på 100 kvadratmeter, er udviklingen gået stærkt, og i juli 2014 blev det nødvendigt at udvide maskinparken til 1.000 kvadratmeter. Ud over de to brødre er yderligere en mand ansat på maskinfabrikken.

Invitec er 100 procent underleverandør og beskæftiger sig med CNC-drejning og CNC-fræsning. Virksomheden har ordrestørrelser op til cirka 300 emner ad gangen. En typisk cyklustid på disse serier er omkring syv minutter, og derfor kræver det meget operatørtid at holde maskinerne kørende.

Kan arbejde uden at blive afbrudt
Virksomheden har nu investeret i en Bila Robopower, der er en flytbar robot-celle, som kan rykkes rundt i produktionen efter behov. Hos Invitec skal den betjene to forskellige drejebænke.

Efter automatiseringen har den enkelte medarbejder fået frigivet mere tid, som kan bruges mere effektivt på programmering, opstilling og overvågning, og han har nu ro til dette, da han ikke forstyrres hvert syvende minut, når han skal skifte emne. Direktør Jimmi Hansen udtaler:

- Det giver et bedre flow i løbet af dagen uden hele tiden at blive afbrudt for at skifte emner, og der arbejdes meget mere effektivt ved maskinen.

En del emner er nu kørt ind, og maskinerne kører derfor flere timer ad gangen uden operatør i hverdagen. Samtidig kan der efter behov køres mange timer efter fyraften, hvor bearbejdningen foregår ubemandet.

Bedre arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøet har spillet en stor rolle i valget af Bila RoboPower, der med sin lange robotarm giver plads til, at medarbejderne kan komme ind og skifte skær. Jimmi Hansen forklarer:

- Der er langt ind til patronerne i maskinen, så det har tidligere givet mange skæve vrid i ryggen for den pågældende medarbejder, men nu sparer det os for alle de mange gange, vi skal ind og ud af maskinen på en dag.

Invitec havde ingen kendskab til Bila før investeringen. Det var faktisk rent tilfældigt, at en værktøjssælger havde anbefalet Bila. Brødrene fra Invitec var meget imponerede af kvaliteten på robotcellen:

- Vi synes godt om, at det var en stålarm frem for en aluminiumsarm, og vi kunne mærke, at det var i en kraftig kvalitet. Derudover passede størrelsen os også godt, og til sammenligning med andre så kunne prisen sagtens hamle op med de andre leverandører, siger Jimmi Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.362