23948sdkhjf

Søværnet bejler til udenlandske værfter

Vedligeholdelsesopgaver på den danske flåde skal nu sendes i internationalt udbud, og danske værfter risikerer dermed at miste opgaverne.
Udgifterne til vedligeholdelsen af i alt 53 danske flådefartøjer løber op i 700 mio. kr. over de kommende syv år. Hidtil har danske værfter varetaget opgaverne, men dem vil Forsvarsministeriet nu sende i EU-udbud. Det er en beslutning, der vækker harme i værfts-kredse, skriver Børsen.

- Tyskland, Sverige, England og Frankrig kunne aldrig drømme om at sende vedligeholdelsesopgaver af deres egne flådefartøjer ud i et officielt EU-udbud. Vi er da aldrig blevet indbudt til at deltage i et udbud om reparation af svenske, tyske eller britiske flådefartøjer. Men nu har vi så endnu et eksempel på, at vi er nogle rigtige dukse i Danmark, som er så ivrige efter at gøre tingene efter bogen, at vi skyder os selv i foden, siger Niels Ørskov, bestyrelseformand for Orskov Yard, til avisen.

Jenny N. Braat, administrerende direktør hos brancheforeningen Danske Maritime, anslår, at det vil kunne koste op mod 1.000 værft-job, hvis vedligeholdelseskontrakten ender på udenlandske hænder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44