23948sdkhjf

TripleCut snuppede Masentia-prisen

TripleCut fra Vejle er tildelt Masentia-prisen 2015 for at søsætte det første Supportteam, der skal skaffe flere unge ind på industritekniker-uddannelsen.
Prisen blev overrakt fredag under Masentias husudstilling i Odense, Masentia Machining, til de to TripleCut-ejere Michael Henningsen og Anders Richter.

De to TripleCut-ejere er initiativtagere og med i bestyrelsen for Supportteamet omkring industriteknikeruddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Supportteamet er en interesseorganisation, der vil trykke alle de steder, det er nødvendigt for at styrke optaget af unge på industriteknikeruddannelsen og skaffe flere læreplader ude i virksomhederne.

Målet er et gøre nogen ved det landsdækkende problem, at optaget til industriteknikeruddannelsen ikke harmonerer med behovet for kvalificeret arbejdskraft ude ved maskinerne.

- Det er jo det specialiserede arbejde, der bliver i Danmark, og det kræver den rigtige arbejdskraft, siger Anders Richter.

Michael Henningsen peger på, at der er brug for et holdningsskifte, der begynder hjemme i den enkelte familie og i vejledersystemet på de tekniske skoler.

- Det starter hjemme ved køkkenbordet, når mor sætter kursen for børnenes fremtid. Vi skal have fat i forældrene, og vi skal have fat vejlederne i uddannelsessystemet. Vejlederne er ofte slet ikke klædt på til det her, de ved slet ikke, hvad der foregår ude på maskinfabrikken, siger Michael Henningsen.

TripleCut er specialister i metalbearbejdning til både offshore, medico og Big Science-industrien i en lang række materialer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078