23948sdkhjf

Årets lærling i hovedstaden er fra Man Diesel

At stå ved computeren og styre og indstille maskiner, så de med millimeters nøjagtighed passer ind i skibsmotorer – det er sagen for Benjamin Berner.
MAN Diesel og Turbo gør meget for at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og Benjamin Berner er en af dem, der deler ud af sine erfaringer på folkeskoler og tekniske skoler. Onsdag den 22. april bliver han hædret med DI Hovedstadens Lærlingepris 2015.

- DI Hovedstaden har valgt at give årets lærlingepris til en dygtig industritekniker med speciale i computerstyring af maskiner, fordi det er en af de uddannelser, som moderne industrivirksomheder får allermest brug for i fremtiden. Det er utroligt vigtigt, at flere dygtige unge mennesker vælger den vej, siger formand i DI Hovedstaden, administrerende direktør Anders Hedegaard.

Benjamin Berners vej til lærepladsen var ikke snorlige. Efter folkeskolen startede han i gymnasiet, men droppede ud for at starte som ufaglært gulvlægger i sin fars virksomhed. Det var dog heller ikke det, han ville. Først da en bekendt opfordrede Benjamin Berner til at søge læreplads som industritekniker hos MAN Diesel & Turbo, fandt han sin rette hylde.

- Det var først, da jeg fik en læreplads, at jeg fandt ud af, hvad jeg ville. Det er spændende at være en del af noget større og at være med til at fremstille de mange små dele, der får skibe over hele verden til at sejle. Jeg er fascineret af den nøjagtighed, man skal lave det hele med, siger Benjamin Berner.

Engagementet og lysten til at gøre noget for andre unge slår også igennem på virksomheden. Ikke nok med at han er formand for lærlingeklubben. Han er også mentor i virksomhedens udvekslingsprogram. Når lærlinge fra MAN’s fabrik i Tyskland hvert år besøger København, er det Benjamin Berner, der holder oplæg og fortæller, hvad lærlinge i Danmark laver. Men det er også ham, der arrangerer bowling, gokart løb og spisning for de unge kolleger.

- Benjamin er en fantastisk god rollemodel. Han er fagligt dygtig, og det viser hans flotte karakterer også. Han går altid selv i gang med at løse opgaverne uden at vente på, at nogen sætter ham i gang. Og han tager ofte selv initiativ til at gøre tingene på en anden og bedre måde, siger Benjamins læremester og driftsleder hos MAN Diesel & Turbo, Denni Kragh.

I næste måned tager Benjamin Berner selv på sin første studietur til MAN’s fabrik i Tyskland, og når han er færdig med industriteknikeruddannelsen, overvejer han at læse videre til enten maskinmester eller diplomingeniør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113