23948sdkhjf

Stopper efter 30 år i spidsen for Randers Tandhjulsfabrik

Palle Martin afløser Søren Fischer som administrerende direktør hos den østjyske tandhjulsproducent.
50-årige Palle Martin har tidligere fungeret som øverste chef i Danmark for den amerikansk-ejede kølekoncern Johnson Controls.

Søren Fischer har valgt at overlade roret til Palle Martin efter mere end 30 år som administrerende direktør i Randers Tandhjulsfabrik, hvor han er fjerde generation i virksomheden. Søren Fischer fyldte for nylig 67 år.

- Jeg er mæt og træt, men jeg er også glad og stolt. Alting har sin tid, og af hensyn til virksomhedens fremtid er der nu brug for, at der kommer nye og yngre kræfter til i ledelsen af Randers Tandhjulsfabrik, siger Søren Fischer.

Læs Metal Supplys portræt af Søren Fischer fra foråret 2014.
Han glæder sig over, at han kan give stafetten videre til Palle Martin på et tidspunkt, hvor Randers Tandhjulsfabrik både er i fremgang og er velkonsolideret. Virksomheden beskæftiger over 50 medarbejdere og blandt kunderne er store, globale industrikoncerner som for eksempel ABB, Atlas Copco, Rolls Royce og Gea Niro. Over 95 procent af tandhjulene fra Randers Tandhjulsfabrik arbejder uden for Danmarks grænser.

- Randers Tandhjulsfabrik er kommet styrket ud af finanskrisen. Vi er i dag en væsentligt stærkere og mere dynamisk virksomhed, end vi var før krisen. Vores position har aldrig været bedre i de fire årtier, jeg har stået i spidsen for virksomheden, siger Søren Fischer.

Mens Palle Martin nu har det øverste ansvar for driften og udviklingen af tandhjulsfabrikken, vil Søren Fischer hellige sig ledelsen af det delvis Randers Tandhjulsfabrik-ejede selskab Fischer-Kamstrup. Han vil desuden varetage tandhjulsfabrikkens ejerinteresser i to industriselskaber samt et lokalt P-hus og ejendomsselskab. Desuden har Søren Fischer besluttet at trække sig som formand for DI i Randers/Norddjurs på generalforsamlingen sidst i april.

- Jeg vil gerne opleve, at Randers Tandhjulsfabrik også er i familiens eje, når virksomheden kan fejre 100 års jubilæum i 2020. Men hvis den rigtige køber dukker op og byder den rigtige pris for Randers Tandhjulsfabrik, er vi parate til at sælge virksomheden, siger Søren Fischer.

For Palle Martin er det ambitionen som administrerende direktør at få indflydelse på udviklingen af en mellemstor dansk industrivirksomhed, som er gået i opfyldelse. Han kommer med stor erfaring fra Johnson Controls Danmark i Århus, hvor han var ansat i 15 år, heraf de sidste syv år som administrerende direktør.

- Randers Tandhjulsfabrik er også en global spiller i branchen med høj teknologisk standard, hvor jeg får mulighed for at bruge min internationale erfaring til at videreudvikle virksomheden og bygge oven på det solide fundament, som vi står på i dag. Mit fokus er i første omgang på organisk vækst, men jeg vil ikke afvise, at et opkøb kan blive aktuelt på et senere tidspunkt, siger Palle Martin og tilføjer:

- Det er med stor respekt, at jeg overtager stafetten efter en så markant person som Søren Fischer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078