23948sdkhjf

Det sker: Automationsdag vil nedbryde barrierer for robotter

Industrien i Danmark kan blive meget mere automatiseret. Det vil KJV slå et slag for, når man holder Automationsdag i Odense.
På Automationsdagen præsenterer KJV hele otte oplæg, som alle har til formål at nedbryde de barrierer, specielt små virksomheder måtte have over for automatisering.

Blandt andet præsenteres der eksempler på virksomheder, der har fundet modet til at investere i robotter. Her er en stribe eksempler på mindre danske virksomheder, der for nylig har købt deres første robotter og for længst har tjent dem hjem: Vestjysk Beslag, Nymann Teknik, Elos Medtech Pinol, BJ Gear, Trelleborg Sealing Solutions.

SMV’er overser potentialet i små, nemme robotter
I fagbevægelsen er der også et stærkt ønske om at sætte turbo på automatiseringen af fremstillingsindustrien. Det fortæller cheføkonom Allan Lyngsø Madsen fra Dansk Metal, som på automationsdagen den 6. maj holder et oplæg om ”Robotter i Danmark - Status, effekt og potentiale for yderligere automation”.

- Vi har analyseret brugen af robotter i industrien, og det klare billede er, at det i høj grad er de mindre virksomheder, der ikke anvender robotter. 34,6 procent er ansat i en virksomhed, der bruger robotteknologi, men kun 19,6 procent af virksomhederne med under 49 ansatte har installeret industrirobotter. Automationspotentialet er altså åbenlyst, også i lyset af udviklingen både i forhold til robotternes pris og fleksibilitet. Men vi ser en vis modstand hos ledelsen, som er skeptisk over for, om det kan betale sig at automatisere, når ordrebøgerne primært består af små stykserier. Derfor skal vi have alle de gode erfaringer frem i lyset for at få vist, hvordan man kan passe robotter ind i en produktion og indtænke både logistik, organisering og arbejdsmiljø. Vi skal tage en barriere ad gangen og bryde dem ned, så det bliver overskueligt for alle størrelser af virksomheder at automatisere. På den måde får virksomhederne regnet alle gevinsterne med, siger Allan Lyngsø Madsen.

Han pointerer, at industriens medarbejdere generelt er meget positive over for robotter. De ser dem som et værktøj, der kan fastholde job i Danmark og være en genvej til sundere arbejdsmiljø, fordi robotterne kan reducere monotone, manuelle opgaver og dermed nedbringe sygefravær og nedslidning.

Tag din egen automationsudfordring med
KJV opfordrer deltagerne på Automationsdagen til at medbringe egne emner og booke en tid hos en af KJV’s robotspecialister. Så får man 25 minutters individuel rådgivning i mulighederne for at automatisere produktionen af netop dette emne. Man kan også booke tid til at prøve at programmere en UR-robot på 15 minutter.

På KJV’s Automationsdag er der desuden oplæg fra blandt andet teknologiguruen Preben Mejer om ”Fremtidens samspil mellem menneske og robot”, ligesom Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut i et oplæg besvarer spørgsmålene: “Hvorfor bliver der ikke automatiseret mere i Danmark? Hvordan kommer du selv i gang?”.

Noget af det nyskabende ved UR-robotter er, at de i langt de fleste tilfælde kan køre uden afskærmning efter en risikovurdering. Blandt andet dette kommer Arbejdstilsynets inspektør Lars Arly Rasmussen ind på, når han holder sit oplæg ”Få styr på sikkerheden”, hvor han fortæller om reglerne for den sikkerhedsmæssige indretning af industrirobotter.

Dagen byder også på Danmarkspremiere på bordrobotten UR3 fra Universal Robots.

Se hele programmet på KJV’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078