23948sdkhjf

RoboCluster i internationalt samarbejde om affaldssortering

Med klare forventninger til at avancerede teknologiske løsninger kan spille en afgørende rolle, har RoboCluster ansøgt og fået bevilget midler til at indgå et samarbejde med den hollandske klynge RoboNed og DAKOFA, Dansk Kompetencecenter for Affald.
RoboCluster har indledt et samarbejde med RoboNed og DAKOFA om at samle kompetencer til udvikling på tværs af netværkene til en studietur til Holland i august 2015. Studieturen skal lede til udviklingssamarbejder baseret på fælles viden om markedspotentiale og tekniske udfordringer, når affald skal håndteres som ressource.

Miljøministeriet har udstukket retningen for affaldssektoren med strategien "Danmark uden affald", og mens vi alle bliver klogere på, hvordan strategien skal udmøntes, vil de tre samarbejdende netværk forholde sig opsøgende i forhold til eksisterende løsninger i Holland og efterspørgslen på avancerede sorterings- og håndteringsteknologier.

Forhåbentlig bliver der tale om et genbesøg i Danmark i og med, at de to lande er sammenlignelige i flere forhold og med nogenlunde lige store affaldsmængder at håndtere. Holland er længere i organiseringen og restruktureringen af affaldssektoren, og er meget opmærksom på hvilke affaldstyper man prioriterer i et cirkulært system. Derfor vil affaldssektorens struktur og cirkulære økonomi også være i fokus på studieturen. Blandt andet vil der være et besøg hos Rotterdam havn, der har indgået et samarbejde med en stor hollandsk affaldsvirksomhed og Rabobank om investeringer i affaldets cirkulære økonomi.

Med samarbejdet forventer RoboCluster at kunne give små og mellemstore virksomheder kompetencer inden for affaldssortering og mulighed for konkrete samarbejds- og projektmuligheder. Derudover giver det god mening at indgå dette internationale klyngesamarbejde for at undersøge markedet og efterspørgslen, og samtidig skabe udvikling sammen.

Samarbejdet er støttet med midler fra BSR Innovation Express, der bliver uddelt af Styrelsen for Forskning og Innovation. BSR Innovation Express fokuserer på internationalisering af små- og mellemstore virksomheder med koordineret europæisk støtte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.508