23948sdkhjf

Tusind tons stål til ny Rockwool-hal

Rockwool arbejder på fuldt tryk med at udbygge og opgradere fabrikken i Øster Doense. Arbejdet leveres af den lokale virksomhed DS Flexhal, som udfører et komplet halbyggeri med over 1.000 tons stål.
Der støbes og monteres som aldrig før i Øster Doense, hvor DS Flexhal i øjeblikket arbejder på at opføre bygninger til en helt ny produktionslinje til Rockwool. Hovedbygningen bliver 30 meter høj og skal rumme produktionsudstyr, der strækker sig over ni etager.

- Det er en kolossal og kompliceret opgave at udføre projekter i den størrelsesorden. Indtil videre har vi monteret over 10.000 enkeltdele siden byggestarten i efteråret. Bygningen skal bære kæmpe maskiner og enorme laster på alle ni etager, så det stiller helt særlige krav til bygningens robusthed, siger Ole Bech Olesen fra DS Flexhal.

De store mængder stål leveres af DS Stålkonstruktion, og DS Montage står for monteringen af de mange elementer. Hovedbygningens 3800 kvadratmeter facade og skillevægge bygges op af bagvægskassetter, der, naturligvis, rummer 180 millimeter Rockwool-isolering.

Klar til fremtidens produktionsteknologi
Udbygningen af fabrikken i Øster Doense sker som led i Rockwool-koncernens arbejde med at opgradere de danske produktionsfaciliteter. Bygningerne kommer til at rumme helt ny produktionsteknologi, der skal bringe Rockwool-fabrikken i Doense helt op på linje med de mest effektive fabrikker i koncernen.

- Råhusets stålkonstruktion er specialdesignet, så produktionslinjen kommer til at blive en integreret del af selve bygningen. Produktionsudstyret breder sig over ni etager, og derfor er det afgørende, at bygning og maskiner spiller optimalt sammen, forklarer Ole Bech Olesen fra DS Flexhal.

Samlet set har Rockwool investeret omkring ½ mia. kr. i udbygningen af fabrikken i Øster Doense, der forventes at stå færdig i sensommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062