23948sdkhjf

PMV: Nexter på leverandørjagt

Vinder den franske producent ordren på pansrede mandskabsvogne, vil man outsource så meget som muligt af produktionen til danske virksomheder.
Allerede i december kunne Nexter Systems offentliggøre, at man havde underskrevet en samarbejdsaftale med Hydrema. Bliver det den franske VBCI, som vinder det danske PMV-udbud, så kommer den nordjyske virksomhed til at spille en central rolle.

Men også en række andre danske virksomheder kommer til at nyde godt af ordren. Siden 2008 har Nexter leveret en række VBCI’er til det franske forsvar, og i den forbindelse har Nexter outsourcet hele 80 procent af produktionen til underleverandører. Det oplyste Alexandre Penley, chef for salg og forretningsudvikling i Europa hos Nexter, da han talte ved Danish Defence & Aerospace Conference i januar.

Og den strategi vil man også følge i Danmark, og de seneste tre år har man derfor været på leverandørjagt.

- Vi har identificeret mere end 40 danske leverandører, der lever op til vores krav både til det danske IPCV-program, men også til det franske, sagde Alexandre Penley.

Han forventer, at mindst 60 procent af de genkøbsforpligtelser, man binder sig til, vil blive gennemført gennem direkte ordrer til køretøjet.

- Men danske projekter giver os selvfølgelig også et incitament til at introducere danske leverandører til vores leverandørbase. Danske virksomheder har allerede bevist, at de kan levere i bedste kvalitet, sagde Alexandre Penley.

Denne artikel er udelukkende baseret på Alexandre Penleys oplæg fra Danish Defence & Aerospace Conference. Trods gentagne henvendelser er det ikke lykkedes Metal Supply at få uddybende oplysninger om Nexter Systems’ planer, hvis virksomheden vinder den danske ordre.

Artiklen er en del af temaet Pansrede mandskabsvogne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11