23948sdkhjf

Logstor nærmer sig nulresultat

Efter et minus på 126 mio. kr. i 2013 har en indsats med at skabe en bedre og bæredygtig forretning båret frugt. Logstor hæver EBITDA med 67 procent og nærmer sig nulresultat.
- Vi er godt tilfredse med fremgangen i 2014, hvor vores indsats for at skabe en bedre og bæredygtig forretning allerede har vist gode resultater i form af forbedret drift og øget lønsomhed, siger president & CEO i Logstor Yves Paletta om udviklingen i 2014.

- Vi vil forbedre vores resultater yderligere i 2015, og vores markeder byder på spændende, langsigtede muligheder. Vi er sikre på, at vi er i stand til at udnytte mulighederne ved at investere i innovation og salg samt ved at fastholde fokus på vores kunder og en indstilling om at skabe løbende forbedringer, fortsætter han.

Besparelser begynder at batte
Omsætningen udgjorde 1,871 mia. kr. i 2014 mod 1,865 mia. kr. året før. EBITDA steg samtidig fra 69 mio. kr. til 115 mio. kr.

I de senere år har indsatsen for at genskabe et solidt økonomisk fundament for vækst omfattet lukning af produktionsfaciliteter i Danmark, Sverige og Rusland samt organisationsændringer, som medførte restrukturerings- og engangsomkostninger på 45 mio. kr. i 2014. Årets resultat før skat blev -9 mio. kr. mod -126 mio. kr. i 2013.

- I 2014 har vi taget endnu et væsentligt skridt mod at løfte vores lønsomhed til tidligere tiders niveau med afsæt i de fremskridt, der allerede viste sig i 2013. I 2015 vil vi fortsat fokusere på at kontrollere vores arbejdskapital, nedbringe de finansielle omkostninger og skabe positive pengestrømme, siger Henning Bejer Beck, CFO i Logstor.

Vil udvide salgsstyrken
Fremgangen i 2014 var drevet af forbedring af Logstors kerneforretning, som ifølge virksomheden selv var positivt påvirket af effektivisering og gode resultater af et skærpet fokus på kvalitet og sikkerhed.

Med afsæt i de indledende omstillingsinitiativer, som blev iværksat ved udgangen af 2013 efter Tritons køb af koncernen, forventer ledelsen, at fortsat fremgang vil styrke lønsomheden yderligere i 2015.

I den kommende periode vil Logstor investere i at forbedre produkt- og servicekvaliteten samt udvide koncernens salgsstyrke med henblik på at skabe vækst, mens omkostningerne løbende vil blive nedbragt for at øge lønsomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.333