23948sdkhjf

Schultz Seating Group vil vokse - også uden for møbelindustrien

Med en ny fabrik i Kina og ledig kapacitet i Danmark har Schultz Seating Group lagt grunden for fremtidens vækst.
For en måned siden kunne Schultz Seating Group fejre 50 års jubilæum og samtidig glæde sig over at have nået tocifrede vækstrater efter nogle hårde år. Administrerende direktør Søren Nebbegaard forklarer til Metal Supply, at forventningerne til de kommende år også er tocifrede vækstrater.

Traditionelt har virksomheden været underleverandør til møbelindustrien, og i dag har man fabrikker i Danmark, Polen og Kina. Netop i Kina kunne virksomheden i begyndelsen af 2015 rykke ind i en spritny fabrik.

- Vi lå tidligere i et område ved Beijing, men for at udvikle os er vi flyttet ud til Tianjin, og i den forbindelse har vi udvidet vores kapacitet med 50 procent. Dermed er vi oppe på 4.500 kvadratmeter, og jeg vil tro, at vi bliver 60-70 mennesker, når vi begynder at hyre her efter det kinesiske nytår. Fabrikken har dansk direktør, som har været med til at sikre, at vi kan holde et højt kvalitetsniveau, siger Søren Nebbegaard.

- Vi har valgt at flytte produktionen for at være tættere ved vores underleverandører og tættere ved havnen. Med den nye placering ligger vi i et stort industriområde med mange danske virksomheder, tilføjer Søren Nebbegaard.

Vil sikre grundlaget for dansk fabrik
Schultz Seating-direktøren melder om en stigende efterspørgsel efter producerede varer fra Danmark, og han tror på at virksomheden kan løfte omsætningen i Danmark ved at udnytte at man kan få delkomponenter fra virksomhedens fabrikker i Polen eller Kina. Hovedvægten vil fortsat være indenfor møbelindustrien, men han er åben for andre produkter.

- Qua at vi har bygget så stærk en fabrik op i Asien, så begynder vi også her at være underleverandør til andre end møbelindustrien. Det var ellers ikke tanken i starten, men vi har jo konceptet til det, så hvorfor ikke udnytte det?

Vil tage markedsandele
Rent vækstmæssigt er Schultz Seating Group i 2015 fortsat, hvor man slap i 2014, og det betyder yderligere vækst, og Søren Nebbegaard er også optimist for de kommende måneder, selv om udefrakommende ting kan sætte en kæp i hjulet.

- Vi har haft rigtig god vækst det sidste års tid – en styret vækst, for vi skal også lige kunne følge med. Om det fortsætter i Kina kommer blandt andet an på dollarkursen, som kan påvirke vores salg til specielt Europa, siger han.

- Til gengæld vil den højere dollarkurs helt givet styrke produktionen i Polen, hvor vi allerede nu oplever stigende efterspørgsel. Vi har gennem de sidste år opbygget en fabrik med 260 ansatte, så jeg forventer, at vi tager markedsandele. Vi kommer bredere ud og får nye kundegrupper ind. Jeg sidder for eksempel og er på vej til Italien nu, og det er et marked, hvor kunderne selv er begyndt at henvende sig til os, slutter Søren Nebbegaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078