23948sdkhjf

PMV: BAE Systems satser på 75 danske underleverandører

Den britiske koncern vil udnytte, at man tidligere har leveret pansrede køretøjer til bade Danmark og vores nabolande.
BAE Systems har allerede leveret flere køretøjer til det danske forsvar. I 2008 afsluttede man nemlig leverancen af 45 stk. CV9030 pansrede køretøjer, og det er et køretøj i samme familie, som den CV90 Armadillo, man nu tilbyder det danske forsvar.

Den britiske våbenproducent har senest underskrevet en kontrakt med det norske forsvar på dels en række nye CV90’ere og dels en opgradering af en række ældre køretøjer. Dermed placerer briterne sig også som en af favoritterne til den danske ordre.

Sammen med Norge har også Finland, Schweiz, Sverige og Holland lignende køretøjer, og Paul Hitchcock, vice president Western Europe hos BAE Systems, lægger da også vægt på, at det er en gennemprøvet løsning.

Samtidig garanterer han, at BAE Systems vil lægge 100 procent af ordreværdien som modkøb I Danmark, og dermed skulle der være rig mulighed for danske virksomheder for at få foden inden for hos den britiske koncern.

- Vi kan selvfølgelig ikke placere ordrer hos danske virksomheder, før vi ved, om vi vinder ordren. Lige nu taler vi med 40-50 virksomheder, som kan blive mulige leverandører. Hvis vi vinder, har vi cirka 10 år til at gennemføre ordren og forventer at involvere cirka 75 virksomheder, som kan få direkte kontrakter, siger Paul Hitchcock.

- Ved en tidligere model, som blev leveret til det danske forsvar, talte vi med cirka 120 virksomheder og endte med at lave kontrakter med cirka 100, supplerer han.

Vil hjælpe danske start-up virksomheder
Paul Hitchcock understreger, at BAE Systems vil lægge så meget produktion som overhovedet muligt i Danmark.

- Vi vil gå tre forskellige veje. Der er virksomheder, som vi vil hyre til at arbejde på køretøjerne eller producere dele dertil, levere service og så videre. Vi har for eksempel en række dele til køretøjet, som vi nemt kan overføre til danske producenter, forklarer BAE-direktøren.

- I tillæg vil vi også involvere danske virksomheder i vores globale supply chain. Det kan for eksempel være vores amerikanske programmer, hvor vi giver danske virksomheder adgang til disse projekter, hvis de er konkurrencedygtige, fortsætter han.

- Sidst men ikke mindst, så ser vi nogle gode og unikke teknologier hos små danske virksomheder, som måske kan have svært ved at kommercialisere disse fra prototyper. Hvis BAE Systems vinder PMV-ordren, så er vi klar til at levere millioner af pund i form af finansiering og teknologi. Vi er lige nu i dialog med myndighederne for at få afklaret, om det kan tælle med i vores modkøbsforpligtelse, siger Paul Hitchcock.

Artiklen er en del af temaet Pansrede mandskabsvogne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063