23948sdkhjf

Rekordår hos Rival

Maskinfabrikken havde travlt i 2014 og kom ud med en rekordomsætning, der var 5 procent højere end den tidligere rekord fra 2008 samt over 10 procent højere end 2013.
2014 startede rigtig godt for Maskinfabrikken Rival, og efter de første tre kvartaler var både omsætning og resultat væsentlig højere end budgetteret. I fjerde kvartal blev man imidlertid ramt af lavere oliepriser og fald i den norske krones værdi. Som en konsekvens heraf skete en afmatning på olie- og gasmarkedet, som er et af Rivals primære kundesegmenter.

Det satte sit præg på bundlinjen hos den østjyske underleverandør, som dog fortsat viser vækst. Resultatet før skat er således steget fra 1,1 mio. i 2013 til 1,5 mio. i 2014.

Tilfredsstillende resultat
Rivals ledelse er tilfreds med resultatet for 2014.

- Vi har haft et historisk højt aktivitetsniveau. Vores fokus på olie- og gasmarkedet er en succes, og i kraft af vores succes på dette marked, har vi også bevist, at vi er en kompetent og interessant underleverandører til store dele af dansk industri. Det har vi haft succes med i 2014 og også her fra starten af 2015, siger administrerende direktør Henrik Holvad.

Rival har således flere spændende og langsigtede projekter i pipelinen for 2015 for virksomhedens primære kundesegmenter både i olie- og gasindustrien samt til kunder i dansk industri. Virksomheden har samtidig i starten af året investeret i den første robot til produktionen, og i kraft heraf har man nu helt nye muligheder for at tilbyde serieproduktioner – en ydelse som flere af virksomhedens primære kunder har efterspurgt.

Fortsat fokus på øget produktivitet
Samtidig fortsætter man i 2015 fokus på løbende forbedringer af produktiviteten.

- Det er afgørende for at kunne vokse og udbygge samarbejdet med vores kunder. Her arbejder vi på mange områder som eksempelvis Lean, produktionsforberedende tiltag i vores PTA-afdeling, løbende forbedringer af arbejdsgange og effektivisering af produktionen eksempelvis med vores nye robot, siger Henrik Holvad, der har store forventninger til 2015.

- Vi er kommet rigtig godt i gang med det nye år og har nogle spændende projekter i ordrebogen. Udviklingen i oliepriserne og den norske krone ser ud til at gå ”vores” vej og sammenholdt med den fortsatte udbygning af samarbejdet med væsentlige kunder i dansk industri, giver det et rigtig godt grundlag for 2015. Jeg forventer, at vi også i 2015 kan vise fremgang i omsætningen og vækst på bundlinjen, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078