23948sdkhjf

Lindø udvider for 300 millioner

Ny stor vindmølleordre til industriparken i Munkebo ved Odense er bare den seneste aktivitet på Lindø. Både havn og park skal nu udvides på grund af pladsmangel.
Alt optaget. Sådan lød det flere gange sidste år i Lindø Industripark, som med en ny ordre til vindmøllevirksomheden Bladt Industries godt kan finde det skilt frem igen.

En fortsat stigende aktivitet i såvel havneområdet som i industriparken får nu konsekvenser, når Terminal Nord og Lindø Industripark udvides med tusindvis af kvadratmeter industrijord, havneanlæg og kajplads. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Samlet pris: 300 mio. kr., som fordeler sig på 200 mio. kr. til Odense Havns nordlige terminal og 100 mio. kr. til Industriparken.

Havneudvidelsen har været undervejs i et stykke tid, men pladsbehovet på de tidligere værftsområder får nu virksomheden til at byggemodne i industriparken. Det sætter Bladt-ordren på 41 vindmøllefundamenter streg under.

Ifølge Carsten Aa, der er administrerende direktør for Lindø Port of Odense, var området fuldt optaget flere gange i 2014. Dengang arbejdede Bladt Industries også på en stor serieproduktion af vindmøllefundamenter. Og når produktionen af den nye ordre går i gang, står havnedirektøren atter med et kapacitetsproblem.

I alt har han 145 virksomheder boende i havne- og industriområdet, og der er generelt behov for mere plads - ikke kun til Bladt Industries’ nye ordre på møllefundamenter.

Odense Havn købte i slutningen af 2013 parken af A.P. Møller-Mærsk, men allerede i sit første år som direktør måtte Carsten Aa erkende, at der er behov for at udvide.

- Det havde jeg bestemt ikke regnet med, men vi ser på, om vi kan udvide operationsområdet. Vi kigger på jordbundsforhold og godkendelsesprocesser, men længere er vi ikke nået endnu, siger Carsten Aa.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096