23948sdkhjf

Ordre fra vindmøllepark giver hundredvis af jobs

Mellem 150 og 200 mand - først og fremmest smede og svejsere - har udsigt til job hos Bladt Industries på Lindø.
De skal i gang med at producere 41 fundamenter til havvindmølleparken Wikinger i den tyske del af Østersøen. Det skriver DR Fyn.

- Vi er glade for, at vi med den nye ordre kan fortsætte vores produktion på Lindø, siger direktør Jan Kjærsgaard, Bladt Industries.

For halvandet år siden rykkede Bladt Industries ind i Lindø Industripark, hvor det tidligere Lindøværft lå. Et af de første projekter var at lave fundamenter til Kriegers Flak. Bladt Industries afdeling på Lindø lever fra projekt til projekt. Tilbage i november var ordrebogen tom, og 160 ansatte blev fyret.

- Vi håber, at mange af dem, der har været hos os før, vil søge stillingerne. Vi begynder produktionen i maj, hvor vi regner med i første omgang at tage 40 mand ind, siger fabrikschef Henrik Victor Hansen.

Henover sommeren vil der blive brug for mere og mere arbejdskraft, og når produktionen topper, vil mellem 150 og 200 mand være beskæftigede med at lave fundamenter til Wikinger.

De første fundamenter skal leveres i andet kvartal 2016. Hvert fundament får en vægt på 600 tons og et foraftryk på 23x23 meter. Lindø Industriparks absolut største hal skal i brug til produktionen. I alt skal der i produktionsperioden bruges tre haller i industriparken.

- Det er dejligt, vi får liv i hallerne igen. Det er lidt trist i perioder mellem to projekter, når alting ligger stille. Sådan nogle ordrer kommer ikke i hus på få måneder. Det tager flere år, så vi er i gang med at forsøge at hive flere i land, siger Henrik Victor Hansen.

Direktøren for Lindø Industripark, Carsten Aa glæder sig over ordren, som han mener er et tegn på, at industriparken har de rigtige faciliteter.

Også formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn og næstformand i Dansk Metal Odense, Kent Madsen er meget tilfreds.

- Der har været en stor nedgang i industrien på Fyn. Der er lige nu 600 ledige metaluddannede i området, så det er dejligt med sådan en nyhed.

Fabrikschef Henrik Victor Hansen anslår, at halvdelen af de nye arbejdspladser vil gå til lokale håndværkere, mens resten af dem vil blive besat af udenlandsk arbejdskraft. Der vil også være 20-30 arbejdspladser til underleverandører.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109