23948sdkhjf

Fremtidens teknologier på HI 2015

Ingeniørforeningen IDA står bag et stort arrangement på HI-messen der finder sted fra 22. til 24. september i Herning.
- Det bliver helt fantastisk! Med Fremtidens Teknologier som overskrift glæder vi os til at vise, hvad teknologien kan i dag og skal kunne i fremtiden – det bliver i en hal fuld af liv, oplevelser, events og faglighed, lyder det fra Aase Rhode, direktør for Teknologi og Netværk i IDA.

Visionerne og ideerne står nærmest i kø, når Aase Rhode skal fortælle om mulighederne på HI, som løber af stablen fra tirsdag den 22. til torsdag den 24. september i MCH Messecenter Herning. IDA råder over Hal F på messens sidste dag.

- Vi har aldrig tidligere prøvet at have så stort et udstillingsareal til rådighed, men vi vil benytte lejligheden til at brande ingeniørerne og IDA. I forvejen er det fortrinsvis teknikere og ingeniører, der kommer på HI-messen, og vi vil vise dem, i hvor høj grad de er med til at løse fremtidens udfordringer, siger Aase Rhode og fortsætter:

- Teknikere og ingeniører bygger ikke kun broer eller store bygninger. De opfinder noget, som ikke nødvendigvis er efterspurgt lige nu. Det kan være lige fra 3D-printere, der kan printe fremtidens parcelhus, til kropsdele, der kan erstatte vores slidte lemmer, når vi bliver gamle, siger Aase Rhode.

Men det kræver uddannelse. Derfor har Aase Rhode også en ide om, at IDA kan sætte fokus på, at fremtidens ingeniører også skal have andre kompetencer end de rent teknologiske som forretningsforståelse, ledelse og forståelse for det globale marked. Derfor synes hun, at det vil være oplagt at invitere universiteter og andre uddannelsesinstitutioner til at være med.

Vil aktivere øvrige udstillere
Aase Rhode forventer, at en række af de øvrige udstillere på messen også kan have interesse i at være en del af det nye tiltag, men derudover skal der også andre interessenter på banen, som på forskellig vis kan byde ind med input til fremtidens teknologier.

- Vi vil prøve at gruppere udstillerne efter relationer, så naboudstillerne har noget fælles. Derfor får de første udstillere mulighed for at pege på andre udstillere, som de gerne vil grupperes sammen med, så alle føler, at de har noget til fælles.

Under overskriften Fremtidens Teknologier fokuseres der på fem grundlæggende temaer: automation, nye energiteknologier, nye avancerede materialer, innovation space samt robotter – herunder sundhedsteknologi, velfærd, droner med videre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097