23948sdkhjf

Turnaround begynder at virke hos Aage Østergaard

Den østjyske underleverandør mærker krisen i Ukraine og kom ud af 2013/2014 med røde tal. CEO Jørn Krogager forventer dog overskud i år.
2013/2014 bød på en omsætningsnedgang på 13 mio. kr. hos Aage Østergaard Horsens, også kendt som AAO Steel. Dermed endte den samlede omsætning på 360,6 mio. kr.

- Vi havde budgetteret med en stigning i omsætningen, men i maj måned ramte Ukraine-krisen os. Vi leverer ikke direkte til det russiske og ukrainske marked, men indirekte til for eksempel producenter af landbrugsmaskiner. Vi havde faktisk overskud indtil maj, men har siden tabt 19 mio. kr. på grund af krisen. Ellers tror jeg faktisk, at vi var kommet ud med et overskud, forklarer CEO hos Aage Østergaard Horsens, Jørn Krogager.

Præget af engangsomkostninger
På trods af det uventede fald i omsætningen kan han glæde sig over en markant fremgang på bundlinjen. Resultat før skat blev forbedret med 15,1 mio. kr., men endte dog stadig med et underskud på 12,2 mio. kr.

- Fremgangen skyldes, at vi har fået styr på en masse ting og kommet af med en masse omkostninger. Mange af de engangsomkostninger, vi havde i 2012/2013, havde vi ikke i 2013/2014. Vi har kørt de kæmpestore projekter igennem med at lukke Scan Press, lukke Hudecek og køre nyt edb-system ind, forklarer Jørn Krogager.

- Samtidig har vi i 2014 sat et helt nyt ledelsesteam ind, og det har der selvfølgelig også være omkostninger ved i form af rekruttering, tilføjer han.

Ordrebog på 200 millioner
Til gengæld understreger Jørn Krogager, at det nu er en mere trimmet og omstillingsparat udgave af Aage Østergaard Horsens, der er klar til at møde de fremtidige udfordringer.

- Nu har vi ro til at drive vores fabrik, og vi kan se, at vores performance er en helt anden end for et år siden. Det er klart, at når man kører så store forandringer, så har man ikke helt fokus, hvor det skal være – nemlig på salget. Men det har vi nu, fortæller Jørn Krogager, der også kan se, at nøgletallene udvikler sig ganske pænt i indeværende regnskabsår.

- Vi holder fuldstændig omsætningen i forhold til det budget, vi har lagt og har en meget positiv ordreindgang lige nu og en ordrebeholdning på 200 mio. kr., så det er vi meget tilfredse med, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094